VIA 7 and VIA 11 - The Danish High Risk and Resilience Study

Endophenotypes in children of parents with bipolar disorder and schizophrenia. 

Daglig leder af forskningsprojektet er seniorforsker Anne Thorup. Styregruppen består af seniorforsker Anne Thorup, seniorforsker Jens Richardt Jepsen, professor Ole Mors, professor Merete Nordentoft og professor Kerstin J. Plessen.

I dette studie undersøger vi sårbarhed og modstandsdygtighed hos børn med en familiær risiko på grund af deres forældre enten har en psykose eller bipolar lidelse i et længerevarende perspektiv (522 børn, i alderen 7 år gamle, og opfølgning, når de er 11 år gamle). 

Studiet inkluderer flere delprojekter. I denne undersøgelse blev 522 7-årige børn og deres forældre i København og Århus (202 børn med genetisk risiko for psykose, 120 børn med genetisk risiko for bipolar lidelse, 200 sunde frivillige) undersøgt med omfattende psykopatologiske vurderinger og neuropsykologiske tests. 

I øjeblikket analyserer vi data fra den første undersøgelse og geninviterer børnene for en opfølgende undersøgelse i en alder af 11 år, også denne gang med MRI og EEG. MRI i København vil finde sted på DRCMR og i Århus på CFIN.


Redaktør