Den nye retspsykiatri er døbt ’Udsigten’

To et halvt år er der endnu, inden Region Hovedstadens nye retspsykiatri kan tages i brug. Men allerede inden første sten er lagt, har nybyggeriet fået navn.

Vent...

'Udsigten' skal det hedde! I hvert fald internt på Sct. Hans.

Navnet er fundet gennem en intern konkurrence blandt personale og patienter i PC Sct. Hans, afdeling R – den eksisterende retspsykiatri. Blandt fem forslag i finalen kom 'Udsigten' ud som en klar vinder.

Den nye retspsykiatri skal selvfølgelig hedde 'Udsigten', fordi arkitekterne har formgivet byggeriet på den stærkt skrånende byggegrund, så patienterne får udsigt mod fjorden og over det smukke kulturlandskab mod nordvest.

"Men navnet rummer jo også en optimistisk undertone af, at vi med nybyggeriet får bedre rammer om behandlingen. Og at flere patienter gennem det forhåbentlig også vil have udsigt til et bedre liv efter behandlingsopholdet her", tilføjer ledelseskonsulent Tilde Rye Andersen, der koordinerer processen med at forberede ibrugtagningen af det nye byggeri.

Det nye kaldenavn flugter samtidig fint med, at nybyggeriet med sin åbne og inviterende arkitektur – med fokus på patienternes heling og recovery – også arkitektonisk sætter en ny kurs på PC Sct. Hans.

Om 'Udsigten' så også bliver det officielle navn for den nye retspsykiatri, er et andet spørgsmål.  Det er op til regionspolitikerne at beslutte – og den proces er næppe i gangsat endnu. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor