Festlig byggestart på Sct. Hans’ store nybyggeri

​Det kan godt være, at fredag den trettende har et dårligt ry. Men på Sct. Hans i Roskilde blev fredag den 13. april en festdag af de store. 

Vent...

skt hans_spadestik_lores.jpg

Solen skinnede og flagene blafrede, da man efter ti års tilløb kunne tage første spadestik til Region Hovedstadens nye retspsykiatri. Medarbejdere og patienter, menige og ledelse, rådgivere og byggefolk var i stort tal mødt op for at være med til byggestarten på det store nybyggeri, som mange af dem har arbejdet hen imod i mange år.

'Nu kan vi næsten ikke vente på at komme igen for at klippe snoren', sagde regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Færdig i 2021
Både hun, medarbejdere og patienter må dog ruste sig med tålmodighed, for først i foråret 2021 er det store nybyggeri klar til indflytning.

Resultatet bliver til gengæld værd at vente på. Patienterne kan se frem til 126 lyse og venlige énsengs-værelser, grupperet om indre gårdhaver og en aktivitetspark. Dertil kommer en vifte af forskellige aktivitets- og terapi-tilbud.

Men nybyggeriet vil behandlingen af retspsykiatriske patienter i Region Hovedstaden kunne tage et kvantespring. Den nuværende retspsykiatri – afdeling R på Sct. Hans – arbejder allerede målrettet med at udvikle behandling og rehabilitering med henblik på hurtigere recovery.

Målet er i sidste ende at kunne nedbringe indlæggelsestiden for de retpsykiatriske patienter, der i de fleste tilfælde er dømt til behandling og anbringelse, og som i gennemsnit er indlagt i fire år.

Lokal velkomst
Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S) glædede sig i sin tale over, at der med nybyggeriet skrives endnu et nyt kapitel i psykiatriens mere end to hundrede år lange historie på Sct. Hans.

"Det er på sin vis jo underligt, at Region Hovedstaden bygger en stor ny psykiatri hos os, men vi har – også på dette område – en forbundethed, der rækker langt tilbage. Vi i Roskilde har vænnet os til, at psykiatrien er en del af byen og gennem årene har været arbejdsplads for mange af vores borgere."

"Psykisk sygdom kan ramme os alle. Og rammes man af den, er der jo kun én ting, som betyder noget. At møde nogen, der ser en, som man er. Så vi byder den nye retspsykiatri velkommen. Og I får jo den fineste beliggenhed, vi kan fremvise i Roskilde", sagde Joy Mogensen.

Borgmesteren rettede samtidig en særlig velkomst til håndværkerne, der skal opføre den nye retspsykiatri – og glædede sig over, at de i stor udstrækning er lokale.

01_reception_skt hans_lores.jpg


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor