Fuldt hus til Åbent Hospitalsbyggeri på Sct. Hans

​Næsten 400 mennesker - og overvældende mange roskildensere - tog imod invitationen og mødte op, da Region Hovedstadens Psykiatri søndag 1. september åbnede byggepladsen for den nye retspsykiatri på Psykiatrisk Center Sct. Hans.

Vent...

Af Poul Høegh Østergaard

De besøgende blev budt velkomne med en kop kaffe i administrationsbygningens kantine på Psykiatrisk Center Sct. Hans. Efter en kort introduktion her viste byggeledelsen og byggeriets arkitekt rundt i en lille del af det store byggeri. Så stor var interessen, at det blev nødvendigt at opdele rundvisningens deltagere i flere hold.

Byggeleder Carsten Jensen (i den gule vest) viser rundt i nybyggeriet.


Tilde Rye Andersen er som organisationskonsulent på afdeling R med til at forberede personalet på nybyggeriet og koordinere indflytningen. Ved søndagens Åbent Hus kunne hun fortælle de besøgende om de nye muligheder, som nybyggeriet vil give i behandlingen af retspsykiatriske patienter.


En del af medarbejderne i den eksisterende retspsykiatri havde benyttet lejligheden til at tage byggeriet i øjesyn sammen med deres familier. Men også mange roskildensere, der dagligt jogger forbi byggepladsen eller går tur i det dejlige Sct. Hans-område på vej til Boserupskoven, greb chancen for at komme ind bag byggepladshegnet.

Walk-and-talk veninder på byggeplads

Veninderne Kirsten Larsen, Rikke Jeppesen og Birgitte Arildsen har fulgt byggeriet fra den spæde start, for deres faste walk-and-talk rute går lige forbi:


- Så da vi fik chancen for at komme ind og kigge, skulle vi selvfølgelig være med. Det har været rigtig fint at komme med rundt og høre arkitekten forklare om byggeriet, siger Birgitte.


De Tre walk-and-talk veninder på byggepladsbesøg – fra venstre: Rikke Jeppesen, Birgitte Arildsen og Kirsten Larsen: ”Spændende at høre arkitekten forklare om byggeriet. Det bliver rigtig flot!”

De synes alle tre, at byggeriet tegner til at blive rigtig pænt. Især glæder de sig over den måde, arkitekterne har fået det til at falde ind i terrænet:


- Når man sådan går rundt i det, fornemmer man virkelig, at det er et kæmpestort byggeri. Men de har formået at passe det godt ind i området. Det er rigtig fint, at de også laver grønne tage, mener Rikke.

Tidligere ansatte: En enorm udvikling

Sct. Hans Hospital har i mere end to hundrede år været en af Roskildes allerstørste arbejdspladser. Blandt de besøgende til søndagens fremvisning var også en del tidligere medarbejdere fra det gamle Sct. Hans.
Her arbejdede Jørgen Mogensen gennem fyrre år som portør:

- Da jeg blev ansat i 1964, boede patienterne på store sovesale med op til tyve senge. Deres seng og et lille natbord var det eneste, de havde. Det er jo en utrolig udvikling, at man nu bygger enestuer til dem alle – og med alle disse faciliteter. Sådan skal det nok også være, selvfølgelig skal byggeriet være up-to-date. Men jeg tænker, at det måske også kan blive lidt ensomt, spekulerer Jørgen Mogensen.

Jørgen Mogensen (t.h.) er taget på rundvisning sammen med Kirstine Pedersen og hendes mand, Flemming. Kirstine var i 27 år ansat som lægesekretær. Kirstine og Jørgen er begge som frivillige med til at drive Sct. Hans museet, så de har fulgt byggeriet vokse frem.

Se flere billeder fra arrangementet nedenfor

Alle billeder er taget af fotograf Lars Engelgaar


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor