Nu kører taktslaget, som det skal

Byggeriet på Psykiatrisk Center Sct. Hans er nu oppe på den helt store klinge. Inden året er omme, skal byggeriet i store træk være færdigt, så der bliver arbejdet overalt i det store hus – og næsten alle håndværksfag er i gang. Ved udgangen af februar er 140 håndværkere i arbejde ved byggeriet.
Vent...

Længst fremme er de to sydligste sengeenheder ud mod Boserupvej. I den nederste – sengeenhed 1 – er malerne nu i gang, og man har prøvemøbleret en af patientstuerne, så man kan vurdere løsningerne i praksis og lave de sidste justeringer, inden de 125 efterfølgende stuer bliver møblerede.

I sengeenhed 4 op mod Lindegårdsparken arbejder ventilationsentreprenøren og de øvrige installationsfag på højtryk med at blive færdige, så tømrerne kan lukke de sidste vægge og gøre klar til malerne.

Murerne på vej rundt

De to nordlige sengeenheder ud mod Bistrup Allé er knapt så langt fremme. I sengeenhed 3 er råhusentreprenøren netop blevet færdig med at støbe gulve. Dette arbejde har taget lidt længere tid end planlagt, da bygningerne først skulle være fuldstændig lukkede, men nu kan de indvendige fag også komme til her.  

VVS, elektriker, ventilationsfolk og tømrere har nu de to nordlige sengeenheder for sig selv, så de kan bygge skillevægge og udføre hver deres installationer i det taktslag, de havde indøvet på forhånd.

Udvendigt er murerne ved at være rundt om bygningerne, så man nede fra Kurhuset for alvor kan bedømme, hvor fint byggeriet indpasser sig i landskabet. De mangler efterhånden kun at mure facaderne på de bygninger, der vender op mod Lindegårdsparken og ind mod aktivitetshaven.

Tage og glasfacader

På de sydlige sengeenheder er de flade tage blevet beplantede med sedum. Der er etableret solcelleanlæg, og tømrerne er gået i gang med at rejse spær til de tagkonstruktioner, der kommer på udvalgte dele af tagene. 

Ud mod Aktivitetshaven mellem sengeenhederne går lukningsentreprenøren nu i gang med at montere glasfacader på de forbindelsesgange, der knytter sengeenhederne sammen med den centrale ankomstbygning ud mod Lindegårdsparken. 

Ankomstbygningen er den sidste, der bliver færdig. Til allersidst lukkes hullet mellem denne og de sydlige sengeenheder, som lige nu giver håndværkerne mulighed for at komme til med materialer og materiel.

Selv om langt det meste arbejde nu foregår inden døre, ser alle frem til, at den våde vinter forhåbentlig snart tager ende. De store mængder regn har hele vinteren besværliggjort færdslen rundt på byggepladsen og tilkørsel af materialer.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor