Rejsegilde på ’Udsigten’ – hovedstadens nye retspsykiatri

Region Hovedstadens Psykiatri er nu midtvejs med det store byggeprojekt ved Psykiatrisk Center Sct. Hans.

Vent...


'Udsigten' har personalet døbt Region Hovedstadens nye retspsykiatri i Roskilde – og ved rejsegildet i dag fik man syn for sagn.

Nøjagtigt fjorten måneder efter første spadestik kunne håndværkere og bygherre fejre, at det 21.000 etagemeter store råhus er ved at være rejst. Det ses nu tydeligt, hvordan det over alt fra det terrasserede byggeri bliver udsigt over det smukke kulturlandskab ved Sct. Hans og ud over Roskilde Fjord.

"Hvis der ikke bliver brug for alle 126 sengestuer, kan vi leje dem ud som hotelværelser til turister", spøgte Finn Rudaizky, formand for Region Hovedstadens politiske følgegruppe, da han i sin tale takkede håndværkere og entreprenører for veludført arbejde:

Time-lapse til håndværkerne

"Dette byggeri har været undervejs i ti år. Det er fantastisk at se det rejse sig og blive til virkelighed. Jeg ved, at det er en vanskelig byggegrund. Da vi tog første spadestik var jorden stenhård, og i vinter har i kæmpet med regn og pløre. Alligevel har I formået at holde tidsplanen", sagde Finn Rudaizky.

Bygherrens projektleder fulgte op: "I har lavet et fremragende stykke arbejde. Jeg har set jer hjælpe hinanden, skubbe på og få processen til at glide. Stor tak til jer alle", sagde projektleder Mogens Hedegaard Andersen – og kvitterede med en gave til alle håndværkere fra bygherren, Region Hovedstadens Psykiatri: En ti minutter lang time-lapse droneoptagelse af byggeriets tilblivelse, "så I kan vise jeres børn og børnebørn, hvad I har været med til at bygge". Se timelapse-videoen på Sjællands Nyheders hjemmeside.

Udfordrende byggeprojekt

Det er LM Byg A/S, der sammen med en række underentreprenører har rejst råhuset. Fra øverste til laveste punkt falder terrænet fjorten meter, og råhusentreprenøren har været udfordret af både byggegrunden og det ret komplekse byggeprojekt, der skyder sig ind under hinanden i fire niveauer. Det smukke byggeri er tegnet af KHR Architecture, der er totalrådgiver på byggeprojektet.

Sidste betonelement bliver sat inden sommerferien, og så er banen kridtet op for de øvrige fagentreprenører. Lukningsentreprenør Georg Berg har allerede i nogle måneder været i gang med tage og vinduer, og murerne fra Hansen & Andersen er begyndt på det udvendige murværk i gule sten, der matcher facaderne på det historiske Sct. Hans. Wicotec Kirkebjerg, Caverion og Lindpro er også i gang med henholdsvis VVS, ventilation og el – og snart følger de øvrige entreprenører.

Kom med til rejsegilde!

Vores dronefotograf Martin Budig har lavet en lille videoreportage fra rejsegildet - se den herunder.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor