Man kan benytte et nærkald lokalt i sengeenheden, hvis man trykker let på alarmbrikken. Hvis man trykker tre sekunder eller mere, får man assistance fra andre dele af huset. Uanset hvor man befinder sig, vil blinkende lys i lofterne anvise den korteste vej frem til det sted, alarmen er udløst. 

Retspsykiatri på Sct. Hans passer godt på medarbejdere, patienter og besøgende

​Et sofistikeret personsikringsanlæg i den nybyggede retspsykiatri på Sct. Hans understøtter, at hjælpen hurtigt kan nå frem, hvis en medarbejder aktiverer en alarm et sted i huset.

Vent...

​Der sker heldigvis sjældent, men der kan opstå akutte situationer, hvor det er nødvendigt for personalet at tilkalde assistance fra kollegaer. Det kan fx være i forbindelse med hjertestop, brand eller en anden akut eller voldsom situation.

For Region Hovedstadens Psykiatri har sikkerheden for medarbejdere, patienter og pårørende højeste prioritet, og den nye retspsykiatri er udstyret med et avanceret personsikringssystem, der er indbygget i bygningerne på en måde, så det til enhver tid præcist kan anvise, hvorfra der bliver kaldt alarm.

Særskilt entreprise

Løsningen er fundet ved, at Region Hovedstadens Psykiatri udbød entreprisen 'personsikring' særskilt i et såkaldt 'udbud med forhandling', hvor funktionelle kvaliteter tillige med pris kan lægges til grund for tildelingen af kontrakten.

- Det gjorde vi, fordi vi gerne ville undersøge, hvilke løsninger, markedet kunne komme op med i forhold til de krav, vi sammen med personalet på PC Sct. Hans havde formuleret. Fire leverandører meldte sig på banen, og gennem en meget grundig proces fik vi belyst deres funktioner og pris. Blandt dem skilte én løsning sig markant ud, driftsmæssig som økonomisk, fortæller projektleder i Region Hovedstadens Psykiatri, Mogens Hedegaard Andersen.


Systemet ved, hvor alarmen går – og viser vej

Det er firmaet Tunstall, som leverer personsikringen til den nye retspsykiatri. Leverandørens projektleder Jesper Løje viser rundt og forklarer, hvordan systemet virker.

- Når personalet møder ind, tjekker de som det første, at alarmbrikken virker, som den skal. Det gør de ved en skærm lige ved personaleindgangen, lige som et ur, der fra tid til anden skal have skiftet batteri. Ellers er brikken helt vedligeholdelsesfri.

Der er både mulighed for at benytte et nærkald lokalt i sengeenheden, hvis man trykker let på knappen, og for at få assistance fra andre dele af huset/Udsigten, hvis man trykker tre sekunder eller mere.

Lys i loftet viser vej

Uanset hvor man befinder sig, vil blinkende lys i lofterne anvise den korteste vej frem til det sted, alarmen er udløst. Lokaliteten angives samtidig på displays i alle forbindelsesgangene.

- Systemet virker ved, at personalets alarmbrikker registreres af antenner, placeret overalt i bygningerne: Indstøbt i gulvene, på vægge eller nedgravede i haverne. Når en medarbejder aktiverer en alarm, ved systemet derfor hvilken antenne, den pågældende sidst har passeret. Mere end 600 antenner er indbygget i bygningerne, hvilket gør det muligt at lokalisere alarmstedet ned på rumniveau, fortæller Jesper Løje fra Tunstall.

Desuden er systemet som nævnt integreret md byggeriets brandsikring, så det angiver lokaliteten, hvis der går en brandalarm et sted i bygningerne.

 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor