TALK & FILM: Stress og LGBT+

Vær med, når vi bryder tabuer om psykisk sygdom og sætter fokus på stress i et queerperspektiv.


Tidspunkt Ikon
Dato: 09-10-2020
Tid: 17:00 - 19:00
Sted

​Empire Bio, Guldbergsgade 29F, 2200 København

​PsykInfo stiller skarpt på minoritetsstress i anledning af WORLD MENTAL HEALTH DAY 2020. Det gør vi sammen med filmfestivalen MIX COPENHAGEN og EN AF OS, og du er inviteret. Kom til film og talk i Empire Bio i København fredag 9. oktober, hvor vi sætter fokus på stress blandt LGBTQ+ personer. 

Som LGBTQ+ person kan man stå i svære hverdagssituationer og forhandlinger om ens livsvalg og kønsidentitet, ligesom samfundsnormer og forventninger kan lægge pres på sindet og følelserne. Vibeke, der har oplevet at blive psykisk syg af stress, fortæller: ”Da vi udvidede vores regnbuefamilie, havde jeg virkelig mange bekymringer”. Mød Vibeke og Dy, når de ærligt fortæller om deres oplevelser med stress og psykisk sygdom. Psykolog Nina Lildal-Schrøder bidrager med faglige perspektiver på stress i et queerperspektiv og faglige råd til at håndtere den.

OM FILMEN


I den Cannes-nominerede dokumentar 'Indianara' (2019) følger vi den radikale aktivist Indianara Siqueira og hendes gruppes kamp for transkønnedes overlevelse midt i en turbulent tid i Brasilien. Det bliver en kamp både imod Indianaras eget politiske parti og et Brasilien, hvor præsidentkandidat Bolsonaro langsomt vinder frem meningsmålingerne.

GÅ TRYGT I BIOGRAFEN Arrangementet lever op til gældende COVID-19 restriktioner.


Redaktør