Ud at køre med de skøre

Nu lyder startskuddet for EN AF OS-kampagnens roadtrip. Bag rattet sidder personer, der selv har en psykisk sygdom – og de har meget, de skal nå.
En halv million danskere er nemlig lige nu ramt af en psykisk sygdom. Alligevel taler de færreste om det. Det gælder både dem, der selv er ramt af psykisk sygdom, men også deres kollegaer, arbejdsgivere, naboer og venner, der ikke tør spørge ind. "Den berøringsangst vil vi gerne til livs" siger EN AF OS-ambassadør Christina Willadsen. For tabu smitter, og fordomme om at vi er farlige, dovne eller syge hele tiden, får lov at vokse. Derfor skal vi bryde tavsheden,” siger Christina.

Hvor kører vi hen

Du kan møde os mandag den 31. marts og en uge frem – vi gør stop på Nytorv, Kultorvet og Rådhuspladsen i København. Her udfordrer EN AF OS- ambassadørerne folk til en snak om fordomme. De modige, der tager en snak, får en lille slikpose med hjem, som de kan nyde, mens de ser ’Gal eller normal – til jobsamtale’ på DR1. Programmet er det første i en række udsendelser med kampagnetitlen ’Usynligt Syg’.

Dereft​er går EN AF OS roadtrippet til Hillerød, Frederiksberg og Bornholm.


Redaktør