Filmfestival - DON'T FEAR THE WEIRD

Tidspunkt Ikon
Start: 11-09-2018, 17:00
Slut: 13-09-2018, 23:00
$Resources:Resource,alt_meeting_place;

​Cinemateket

Gothersgade 55

København K

Tilmelding

​Nærmere info følger


Filmprogrammet består af  af filmklassikere, nyere spillefilm og dokumentarer – stærkt ledsaget af oplæg fra filmkendere og psykiatrieksperter.

I år zoomer vi bl.a. også ind på, hvordan psykisk sygdom griber ind i hverdag, relationer og familieliv.

Hør f.eks. parret Nanna og Henriks fortælling om, hvordan hele familien påvirkes. Lyt til Cindy - mor til tre – i hendes hudløst ærlige foredrag om at leve med skizofreni og komme sig igen.

Eller mød op, når den kendte ungdomsforsker Søren Østergaard fortæller om præstationsræs og unges mentale helbred.

Psykisk sygdom med og uden filter 

Filmene flankeres desuden af de rå og ærlige fortællinger om psykisk sygdom. F.eks. optræder den anmelderroste rapper, Balthasar med en vekselvirkning mellem rap og personlig fortælling om buldrende depression, angst og misbrug, mens stand-up komikeren Elias Ehlers går tæt på sine egne erfaringer.

I det danske kortfilmsprogram 'Med egne ord' får publikum et stærkt og personligt close up af det at leve med en psykisk sygdom.

Du kan se hele programmet her (klik). Eller få en intro til det i videoen her, hvor leder af PsykInfo, Caroline Osander, går programmet igennem og sætter sine egne ord på de forskellige tilbud.

 
 

Det kan du opleve gratis på Don't Fear the Weird:

Udover visningerne er der også mulighed for at opleve en række events og foredrag. Nogle af dem er gratis:

Officiel åbning og rød løber med smugkig på årets kortfilmsprogram. Herefter bobler i Astabar med velkomstskål v. forfatter, Peter Øvig og initiativtager til "Frirum i Psykiatrien", Søren Magnussen. Tirsdag 11. september kl. 17.00.

Foredrag: 'Når hele familien bliver ramt'. Parret Nanna (EN AF OS) og Henrik Højstrøm fortæller om, hvordan man som familie tackler udfordringerne, når den ene rammes af psykisk sygdom. Onsdag 12. september kl. 18.00 i Astabar.

Foredrag: 'Ud af skizofreni'. Cindy Lund Nielsen (EN AF OS) fortæller sin hudløst ærlige historie om at leve med og komme siger over skizofreni. Onsdag 12. september kl. 20.00 i Astabar.

Rapperen Balthasar indtager Astabar.
 Kombineret rap og personlig fortælling om utæmmet angst, depression og misbrug. Torsdag 13. september kl. 20.00 i Astabar.

Med egne ord. Premiere på dansk kortfilmsprogram lavet af psykiatribrugere. Det eneste af sin slags i Danmark. Tirsdag 11. september kl. 18.15 og 19.45. Onsdag 12. september kl. 19.30 og 21.15. Torsdag 13. september kl. 16.30. Fredag 14. september kl. 17.30

Billetter reserveres og bestilles gennem Cinemateket. I forbindelse med gratis foredrag, film og events, så tjek gerne i programmet, om det er nødvendigt at reservere plads og afhente den gratis billet.

 
Redaktør