Personlige fortællinger om psykisk sygdom, håb og hverdagslivet med en diagnose. Hvordan får man et meningsfuldt og tilfredsstillende hverdagsliv efter mange år med alvorlig psykisk sygdom? I podcastserien “Stemmer fra psykiatrien” fortæller både nuværende og tidligere patienter deres personlige historie og vej mod recovery. Vi følger dem fra de første tegn på psykisk sygdom til i dag, hvor de lever det, de selv betegner som et godt hverdagsliv.

Podcasten er produceret for PsykInfo af Iben Foss og Anders Thorkil Bechgaard, der begge er journalister og arbejder som hhv. peermedarbejder i Region Sjælland og recoverymentor i Region Hovedstadens Psykiatri.

Du finder 'Stemmer fra psykiatrien' her eller i din favorit podcast-app.



Videnskabens Veje

Videnskabens veje er en podcast-serie, der går tæt på den forskning, der foregår i Region Hovedstadens Psykiatri. Hør forskellige forskere fortælle om deres forskningsområder, og hvad det kan betyde for fremtidens behandling i psykiatrien. Lyt dig klogere på behandling med elektrochok, hjernetraumer og selvmordsrisiko og hvordan ny app kan hjælpe mennesker med en bipolar lidelse.

Du finder Videnskabens Veje lige her



Hvilke dilemmaer opstår i livet med depression – eksempelvis når man skal beslutte, hvad man vil sige til sine medmennesker om sin sygdom, og hvornår man skal sige det? Det går panelet i kødet på, der i denne omgang består af Generalsekretær i Depressionsforeningen Kasper Tingkær, forfatter Trine Gejl og psykiater og vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri Ida Hagemann. Ordstyrer er Camilla Kragh Fruensgaard.

Dilemmaer der bliver diskuteret: 

Lone på 46 med mand og to børn lider af depression. Hun har erfaret, at hun har svært ved at føle kærlighed, når hun er syg. Hvad skal hun sige til sin familie? Lyt med fra 01:10

 

Kvinde på 46, der har været syg med depression og borderline, er nu tilbage i arbejde og hun er også klar til at finde en kæreste. Men hvad skal hun sige om sin sygdom, når hun dater? Lyt med fra 11:15

 

Mads på 33 er tilbage på arbejde efter han har været sygemeldt i otte uger med depression. Han er træt af at holde facaden, men hvad skal han fortælle sine kollegaer? Lyt med fra 18:40.

 

Emil på 23 har en far med en bipolar lidelse, som gør, at faren til tider opfører sig grænseoverskridende. Det kan få Emils bror til at blive rasende, hvilket går Emil på. Men hvordan skal Emil håndtere sin fars adfærd og sin brors

vrede? Lyt med fra 32:10.



Psykiatrisygeplejerske, og rådgiver i PsykInfo, Katinka Bonde Lind har arbejdet i over 20 år i psykiatrien. Hun fortæller her om de uhensigstmæssige strategier, som pårørende ofte benytter sig af, når de vil hjælpe et menneske med psykisk sygdom, og samtidig giver hun en række redskaber, der til gengæld virker efter hensigten.


Vibeke fortæller, hvordan hun i en alder af 40 år – og uden foregående sygdom – pludselig fik en psykose. Professor og Klinikchef på Psykiatrisk Center Amager, Raben Rosenberg, supplerer Vibekes personlige historie med faktuel viden om psykosen og behandlingen.