
OPUS YOUNG er et forskningsprojekt, under forskningsenheden ved Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center. Projektet vil undersøge behandlingseffekten af OPUS YOUNG, under ledelse af Professor Anne Katrine Pagsberg og Seniorforsker Marianne Melau. Forsøgsdeltagerne randomiseres til behandling i OPUS YOUNG eller standardbehandling. Børn og unge mellem 12 og 17 med psykotiske symptomer henvises fra CVD eller de øvrige enheder i Børne- og ungdomspsykiatrisk Center til Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium i Glostrup B295 eller Børnepsykiatrisk Ambulatorium B294 efter alder.
OPUS YOUNG bygger på den oprindelige OPUS model, som er en behandlingsmodel, der har vist god effekt for voksne med psykoselidelser.
Hvad tilbyder projektet?
OPUS YOUNG behandlingsteam giver de patienter der randomniseres til OPUS YOUNG et tilbud om 2-årig intensiv psykosocial og medicinsk behandling og opfølgning for 12-17-årige børn og unge med psykotiske symptomer og deres familier. Man bliver som patient tilknyttet en fast primærbehandler som er tovholder for behandlingen igennem de 2 år og som skal sikre at der er sammenhæng i behandling, social indsats og skole- og beskæftigelsessystemet samt en god overgang til anden behandling efter endt OPUS YOUNG behandling. Til forskel fra OPUS i voksenpsykiatrien skal OPUS YOUNG dække hele regionen og samarbejde med 29 kommuner.
OPUS YOUNG behandlingsteamet arbejder tværfagligt, i et lille team placeret udenfor hospitalets matrikel i lokalområdet på Brønshøjvej 6A.
Hvilke kompetencer er der i teamet?
Behandlerteamet består af børne- ungdomspsykiater, specialpsykologer, psykologer, specialsygeplejersker, sygeplejersker, socialrådgivere, pædagoger og fysio- og/eller ergoterapeut