Kontakt
Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, afdeling Bispebjerg
B192 Ambulatorium for småbørn
Bispebjerg Bakke 30, opgang 18B
2400 Kbh. NV.
Telefon: 38 64 10 96, telefontid 8.00-13.00.
E-mail (sikker mail).
Hvis din henvendelse drejer sig om akutte spørgsmål henviser vi til ovenstående telefonnummer. Dette gælder også fornyelse af recepter og medicinbestilling.
Hvis du ringer udenfor afsnittets åbningstid, og din henvendelse ikke kan vente til næste hverdag, henviser vi til Psykiatrisk Akutmodtagelse på telefon 3864 0671 eller til den nærmeste somatiske modtagelse.
Anmodninger om aktindsigt skal ske via ”sikker maillinket” ovenfor.
Ledelse
Overlæge Merete Weischer
Oversygeplejerske Lene Rasmussen.
Hvem kommer på afsnittet?
Børn i alderen 3-8 år, hvor der er mistanke om børnepsykiatrisk forstyrrelse eller udviklingsproblemer, fx forstyrrelser i socialt samspil og kontakt, vanskeligheder i regulering af opmærksomhed og aktivitet, følelses- og adfærdsmæssige forstyrrelser samt søvnproblemer..
Henvisning kan foretages fx af egen læge, andre speciallæger, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) eller socialforvaltningen i kommunen.
Hospitalspræst
Undersøgelse og behandling
Åbningstider for sekretariatet er: Mandag til fredag kl. 8.00-15.00. Ved ankomst til ambulatoriet rettes henvendelse til sekretæren.
Børnene undersøges og behandles ambulant. Undersøgelser foregår som regel om formiddagen, og et forløb indledes med en samtale med barnet og forældrene. En ambulant undersøgelse forløber typisk over 4 - 6 uger. Det børnepsykiatriske forløb kan dog blive af længere varighed, såfremt undersøgelsen fortsætter i et behandlingsforløb.
En undersøgelse består typisk af samtaler med forældrene om barnets udvikling og vanskeligheder, samt af undersøgelser og observationer af barnet i ambulatoriet, herunder psykologiske undersøgelser og lægeundersøgelse. Typisk foretages også en observation i barnets daginstitution/skole som led i undersøgelsen. I undersøgelsen indgår ofte diagnostiske interviews og udfyldelse af spørgeskemaer om barnets symptomer og funktion.
Behandlingen kan bestå af vejledning og undervisning (psykoedukation), psykoterapeutisk behandling, eller medicinsk behandling afhængig af barnets og familiens behov.
Personalet er tværfagligt og består af læger, psykologer, sygeplejersker, socialrådgiver, fysioterapeut og sekretærer.
InformationsmaterialeAfsnittet har en informationspjece, der fremsendes ved indkaldelse til undersøgelse/behandling, eller efter ønske kan rekvireres.