RADMIS forskningsprojekt om effekt af smartphone-baseret behandling

​Frem til marts 2018 deltager patienter fra Psykiatrisk Center Ballerup i et forsøg, som skal belyse effekten af smartphone-baseret behandling af unipolar og bipolar lidelse.

​Psykiatrisk Center Ballerup har indledt et samarbejde med professor Lars Kessing fra Psykiatrisk Center København om at bidrage til RADMIS projektet, som skal belyse hvorvidt smartphone-baseret behandling kan støtte patienter med unipolar og bipolar lidelse samt nedsætte deres risiko for genindlæggelse.

I projektet undersøges det ved randomisering hvorvidt brug af mobiltelefon og projektsygeplejerske sammenlignet med vanlig behandling kan nedbringe risikoen for genindlæggelse for patienter med depression (unipolar lidelse) eller enkeltstående mani/bipolar lidelse.

I to undersøgelser inkluderes hhv. 200 patienter indlagt med unipolar lidelse og 200 patienter indlagt med mani/bipolar lidelse til brug af smartphone

Ved lodtrækning randomiseres patienten enten til A) vanlig ambulant efterbehandling eller B) vanlig behandling + kontakt til projektsygeplejerske og mulighed for at bruge RADMIS appen på mobiltelefonen i et ½ år efter udskrivelsen.

Projektet kører frem til marts 2018 og er fuldt finansieret er Innovationsfonden.

kontaktperson
Reservelæge Daniel Thaysen Petersen
Daniel.Thaysen.Petersen@regionh.dk

Læs mere
Læs mere på projektets hjemmeside: http://www.cachet.dk/research/research-projects/radmis

 


Redaktør