Samarbejdsprojekt mellem CTP, University of Rwanda og Århus Universitet om selvmord blandt psykiatriske patienter i Rwanda

​En bevilling fra Lundbeckfonden til et Scholarstipendium i Psykiatri muliggør et spændende projekt i Rwanda om selvmord blandt psykiatriske patienter.

Vent...

​Forskningsårsstuderende, lægestuderende Maja Bendtsen vil fra september 2021 og et år frem arbejde på projektet "Suicidal behavior among psychiatric patients in Rwanda".

Projektet bygger videre på Caroline Arnbjerg og Emmanuel Musonis igangværende ph.d.-projekter, som har fokus på psykoedukation til bipolare patienter i Rwanda. Projektet vil således gennemføres i et tæt samarbejde med de to ph.d.-studerende samt derudover lektor Darius Gishoma, professor Per Kallestrup, postdoc Kate Andreassen Aamund samt forskningslektor Jessica Carlsson Lohmann.

"Vi er rigtig glade for, at det større forskningsprojekt i Rwanda, som har en stærk lokal forankring med deltagelse af såvel en rwandisk psykiater som rwandiske vejledere, på denne måde bliver yderligere styrket. Vores håb er at dette projekt ved at kombinere kvantitative og kvalitative data kan bidrage med viden omkring omfang og relevante selvmordsforebyggende interventioner tilpassede den lokale kontekst" fortæller Jessica Carlsson Lohmann

Maja Bendtsen kommer til at gennemføre feltarbejdet i Rwanda i efteråret/vinter 2021/22, hvorefter hun  til foråret 2022 kommer til at have sin daglige gang på CTP.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor