CTP-artikel om ændringer i den hvide substans hos patienter med svær PTSD

​Med afsæt i sine ph.d.-studier står Sigurd Wiingaard Uldall bag spændende artikel om ændringer i den hvide substans hos PTSD-patienter.​

Vent...

​​Læge og Ph.d Sigurd Wiingaard Uldall har i forbindelse med sine Ph.d-studier publiceret en artikel om ændringer i den hvide substans hos patienter fra CTP med svær PTSD.

​Artiklen har titlen: White matter diffusivity and its correlations to state measures of psychopathology in male refugees with Posttraumatic Stress Disorder og er blevet publiceret I det anerkendte tidsskrift NeuroImage: Clinical

I studiet indgår 38 flygtninge med PTSD samt 31 raske flygtninge, og resultaterne understøtter en patofysiologisk model af PTSD, som involverer det limbiske system, præfrontal cortex samt striatum.

”Studiet indgår i en række af studier der med ny MR-teknik har påvist strukturelle ændringer af hjernens hvide substans hos patienter med psykiatriske diagnoser. At der forekommer ændringer af hjernens struktur ved psykisk sygdom kan bidrage til at forstå kronicitet og symptomheterogenitet. For PTSD er fundene endnu usikre idet forskning inden for PTSD og strukturelle hjerneændringer er ny, men resultaterne fra dette studie støtter viden om, at hjernen kan ændre sig som følge af svære psykiske traumer.​”, forklarer Sigurd Wiingaard Uldall.

Studiet understreger endvidere et behov for at tage de forskelligartede manifestationer af PTSD med i betragtningen, når man leder efter og forsøger at forstå sammenhænge og mellem funktion og struktur.

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med forskere fra Danish Research Centre for Magnetic Resonance, Hvidovre Hospital samt Center for Neuropsychiatric Schizophrenia Research and Center for Clinical Intervention and Neuropsychiatric Schizophrenia Research, Psykiatrisk Center Glostrup.

Artiklen kan læses i sin helhed via dette link nedenfor:


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor