CTP-stu­die om ef­fekt af psy­ko­e­duka­tion til bipo­lar li­del­se i Rwan­da

​​Interventionsstudie for patienter med bipolar sindslidelse i et lavindkomstland

Vent...

​Ph.d.-studerende Caroline Arnbjerg har sammen med sin ph.d-makker og rwandiske psykiater Emmanuel Musoni-Rwililiza netop publiceret et systematisk review, som gennemgår omfanget af interventionsstudier for patienter med bipolar sindslidelse i lav- og mellemindkomstlande.

Caroline og Emmanuel er aktuelt ved at afslutte et randomiseret studie af effekten af psykoedukation til bipolar lidelse i Rwanda. 

Det systematiske review publiceret i Journal of Affective Disorders understreger i høj grad manglen på evidensbaseret behandling for patienter med psykiatriske lidelser i lavindkomstlande.

Det ovenfor beskrevne randomiserede studie vil, ifølge dette netop publicerede review, udgøre blot det fjerde interventionsstudie for patienter med bipolar sindslidelse i et lavindkomstland.

​Caroline Arnbjerg, som er førsteforfatter, er tidligere Yngre Læge på CTP og PC Ballerup, og laver nu ph.d. i Rwanda med hovedvejleder Per Kallestrup ved Aarhus Universitet, Center for Global Health samt i samarbejde med University of Rwanda og CTP) 

Find reviewet her
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor