Legat til søvnforskning af PTSD-patienter til forskningsårsstuderende

​Medicin- og forskningsårsstuderende på PC Ballerup, Mia Ansbjerg forsker i søvnforstyrrelse hos traumatiserede flygtninge med PTSD på Kompetencecentret for Transkulturel Psykiatri (CTP).

Vent...

​Tidligere forskning på CTP har vist, at 99% af de henviste patienter har søvnforstyrrelser og mareridt. Udenlandske forskningsstudier tyder på, at der måske er en sammenhæng mellem at have oplevet et traume og få ændret søvnstrukturen i hjernen. Dårlig søvn giver nedsat funktionsniveau i hverdagen, og dårlig livskvalitet og søvnforstyrrelser medfører desuden nedsat udbytte af traumefokuseret behandling samt socioøkonomiske konsekvenser for samfundet.

CTP, der til dagligt behandler traumatiserede flygtninge og familiesammenførte, mærker i høj grad det stigende antal af traumatiserede flygtninge, og hermed også i hvor høj grad søvnforstyrrelser påvirker behandlingen.

Projektet stiler derfor efter at undersøge søvnstrukturen hos traumatiserede flygtninge sammenlignet med raske kontroller.

Projektet udføres i samarbejde med Dansk Center for Søvnmedicin i Glostrup, og skal inkludere 20 patienter fra CTP og 20 raske kontroller, der skal have søvnudstyr (polysomnografi-udstyr) med hjem og sove med i én nat. Hermed håbes der på, at kunne indsamle større viden om karakteren af søvnforstyrrelser ved PTSD og måske give øget indsigt i patofysiologien bag den komplekse lidelse og dermed bedre behandlingsmuligheder.

Projektet er det første af sin slags til at undersøge søvn hos flygtninge, og har bl.a. af den grund modtaget et legat fra Aase og Ejnar Danielsens fond på 76.000kr.

Projektet er desuden støttet af Lundbeck Fondens scholarstipendiat samt AP Møller Fonden med 40.000kr.

Medicin- og forskningsårsstuderende på PC Ballerup, Mia Ansbjerg forsker i søvnforstyrrelse hos traumatiserede flygtninge med PTSD på Kompetencecentret for Transkulturel Psykiatri (CTP).


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor