Forskningsarrangement

Mads og monopolet i forskningsklæder - med videointerview

​​Ved et nytænkende forskningsarrangement på PC Ballerup torsdag den 28. november kunne medarbejdere få et værdifuldt indspark om krydsfeltet mellem forskning og klinik

Vent...

​​Når hverdagen suser afsted, og der er fuld fokus på at sikre vores patienter den bedst mulige behandling, er det ikke altid, at man tænker så meget over de mange spændende og vigtige forskningsinitiativer, der finder sted i RHP og på PC Ballerup.

Det er dog et faktum, at forskningen ikke kan lade sig gøre uden et tæt samarbejde med klinikken. Netop i den erkendelse stiller PC Ballerup ved et nyt initiativ nu skarpt på koblingen mellem forskning og klinik i form af en stribe forskningsarrangementer. Det er her målsætningen, at både klinikere og forskere deltager for på den måde at få en dialog om hvordan de to områder kan understøtte hinanden.

Det første forskningsarrangement på PC Ballerup fandt sted torsdag den 28. november. Her var omkring 50 sygeplejersker, læger, socialrådgivere samt flere andre faggrupper mødt frem for at høre en stribe klinikere og forskere fortælle om hvad de helt konkret har lært ved at arbejde et sted, hvor forskning er en integreret del af den kliniske hverdag. 

Se videointerview med Jessica Carlson Lohmann om initiativet (artiklen forsætter nedenfor).

Mads og monopolet
I løbet af eftermiddagen blev der også linet op til PC Ballerups helt egen forskningsudgave af Mads og Monopolet, hvor der blev stillet skarpt på udvalgte dilemmaer i krydsfeltet mellem forskning og klinik.

De opstillede dilemmaer lød: ​Hør dilemmaerne som lydfil (7 minutter)

  • Når patientsamtaler tolkes oplever Ida Ghiai, at der indimellem opstår misforståelser mellem patient og behandler, og hun bliver i tvivl om hun skal kulturformidle eller ej. For hvilken betydning har det for forskningen på afsnittet, hvis hun ikke kulturformidler, men blot oversætter direkte. 

  • Sabina Palic er både kliniker og forsker, og det kan være svært at anvende manualer på de komplekse problemstillinger patienten kommer med. Hun ønskede monopolets input til hvordan man på en og samme tid standardiserer og individualiserer den psykoterapeutiske behandling. 

  • Behandlingsansvarlig læge, Hinuga Sandahl, ønskede monopolets bud på om der kan opstilles retningslinjer for situationer, hvor patientens ønsker og behov ved en samtale prioriteres højere end indsamling af forskningsdata.  

  • Erik Vindbjerg søgte karriereråd hos monopolet, da han i sit kliniske arbejde får en masse ideer til forskningsprojekter, som kan gavne den patientgruppe han brænder for at arbejde med. Han ønskede idéer til hvordan han kan være med til at stimulere forskning i sin klinik uden at det bliver fritidsarbejde og uden at det kompromitterer hans karrierevej.

Det blev til spændende drøftelser i mindre grupper. Der var måske ikke altid en soleklar løsning, men drøftelserne løftede sløret for nogle af de problemstillinger, der også kan være forbundet med koblingen af forskning og klinik.

Hverdagens implementering
Sidst på dagen blev deltagerne klogere på hvordan de på Kompetencecenter for Transkulturel Psykiatri helt konkret arbejder med at integrere forskning og klinik. Derudover blev der givet gode råd til hvordan man kommer fra idé til forskningsprojekt og til implementering af ens resultater og der blev set på hvorfor patientperspektivet er vigtigt og hvordan patienter kan inddrages i forskning.

Lokalet var desuden fyldt med forskningspostere fra de tre forskningsgrupper på PC Ballerup, og i pauserne kunne deltagerne få indblik i noget af al den forskning, som foregår på centeret.

Næste forskningsarrangement for medarbejdere på PC Ballerup finder sted i foråret 2020. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor