Post Doc stipendiat på 1.2 mio. kr. til forskning på CTP

​​Sabina Palic-Kapic har netop fra RHPs forskningspulje modtaget et Post Doc stipendium på 1.2 mio. kr.  til forskning.

Vent...

Sabina Palic-Kapic fra CTP har netop modtaget 1.2 mio, kr. fra RHPs forskningspulje til et 3-årigt Post Doc-stipendiat på deltid (60 procent).

Med afsæt i DART, Danish Database on Refugees with Trauma, er det målsætningen af etablere evidens-baseret behandlings-differentiering af traumatiserede flygtninge.

Behov for evidensbaserede guidelines for behandlingen
Baggrunden for forskningsprojektet er at høj komorbiditet, kulturel diversitet, og konstante sociale belastninger gør behandlingen af traumatiserede flygtninge i psykiatrisk regi til en meget vanskelig opgave.  Der er derfor et stort behov for evidensbaserede guidelines til at vise vejen i en meget kompleks klinisk praksis.

Studiet anvender DART sammen med state-of-the-art statistiske metoder (Latent Growth Mixture Modeling og Machine Learning) for at identificere undergrupper af traumatiserede flygtninge med forskellige udviklingsbaner i løbet af behandlingen, samt identificere robuste sammenhænge imellem grupper med forskelligt udbytte, og deres tilhørende patient- og behandlings-karakteristika. Studiet identificerer således hvilke behandlings-komponenter virker for hvem - fx hvilke psykoterapeutiske interventioner og antidepressive præparater passer til hvilke personer, betydningen af tolkebrug, og kulturel matching imellem patient og behandler, hvilke personer har mest gavn af kombinationsbehandling, hvem profiterer hverken af psykoterapi eller medicinsk behandling m.m.

Studiet er det første skridt imod evidens-baseret behandlings-differentiering, og mere effektiv, bedre målrettet psykiatrisk behandling til traumatiserede flygtninge.

Samarbejdsparter er:

  • Karen-Inge Karstoft fra Veterancenteret i Ringsted, der bidrager med ekspertise indenfor avancerede statistiske modeller, som Veterancenteret tidligere har anvendt til at forudsige PTSD hos hjemvendte soldater

  • Prof. Derrick Silove fra University of New South Wales, Sydney bidrager med internationale perspektiver på psykiatrisk behandling af traumatiserede flygtninge

  • Derudover bidrager Psykiatrisk Center København med ekspertise indenfor machine learning

 

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor