Publicering om forskningsprojektet Momentum Trial

​​I Momentum Trial forskningsprojektet undersøges effekten af en smartphone app til at støtte fælles beslutningstagning

Vent...

​​Forskningsprojektet Momentum Trial er klar med en publicering i tidsskriftet BMC Psychiatry: The Momentum trial: The efficacy of using a smartphone application to promote patient activation and support shared decision making in people with a diagnosis of schizophrenia in outpatient treatment settings: a randomized controlled singleblind trial. 

Momentum-projektet, som på dansk har overskriften "Effekten af en smartphone app til at støtte patientaktivering og fælles beslutningstagning" undersøger i et randomiseret kontrolleret forsøg effekten af, at patienter med en diagnose inden for skizofreniområdet i OPUS bruger en app til bl.a. at forberede sig til samtaler med primærbehandler. Derudover foretager patienterne via appen selvevaluering på områder såsom søvn, stress og angst. 

Hypotesen er, at dette redskab vil øge brugerens grad af engagement og deltagelse i at træffe beslutninger i behandlingen samt styrke relationen mellem patient og behandler mere end hos mennesker med samme diagnose uden denne mulighed. Det forventes at 260 patienter når at deltage i projektet som varer fra 2019 til 2021. 

Læs artiklen
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor