RADMIS forskningsprojekt om effekt af smartphone-baseret behandling

​​Frem til marts 2018 deltager patienter fra Psykiatrisk Center Ballerup i et forsøg, som skal belyse effekten af smartphone-baseret behandling af unipolar og bipolar lidelse.

Psykiatrisk Center Ballerup har indledt et samarbejde med professor Lars Kessing fra Psykiatrisk Center København om at bidrage til RADMIS projektet, som skal belyse hvorvidt smartphone-baseret behandling kan støtte patienter med unipolar og bipolar lidelse samt nedsætte deres risiko for genindlæggelse.

 I projektet undersøges det ved randomisering hvorvidt brug af mobiltelefon og projektsygeplejerske sammenlignet med vanlig behandling kan nedbringe risikoen for genindlæggelse for patienter med depression (unipolar lidelse) eller enkeltstående mani/bipolar lidelse.

I to undersøgelser inkluderes hhv. 200 patienter indlagt med unipolar lidelse og 200 patienter indlagt med mani/bipolar lidelse til brug af smartphone

ALLE patienter kan deltage – der er ingen eksklusionskriterier. Ved lodtrækning randomiseres patienten enten til A) vanlig ambulant efterbehandling eller B) vanlig behandling + kontakt til projektsygeplejerske og mulighed for at bruge RADMIS appen på mobiltelefonen i et ½ år efter udskrivelsen.

Projektet kører frem til marts 2018 og er fuldt finansieret er Innovationsfonden.

kontaktperson
Reservelæge Daniel Thaysen Petersen
Daniel.Thaysen.Petersen@regionh.dk

Læs mere
Læs mere på projektets hjemmeside
http://www.cachet.dk/research/projects/RADMIS


Redaktør