Spændende artikel undersøger søvnforstyrrelser hos patienter med PTSD

CTP's Mia Ansbjerg har undersøgt søvnforstyrrelser hos patienter med PTSD, og det er blevet både til artikeludgivelse og 1. præmie i posterkonkurrence.​

Vent...

​​Mia Ansbjerg fra Kompetencecenter for Transkulturel Psykiatri (CTP) har på ganske kort tid fået hele to fjer i hatten. På Dansk Psykiatrisk Selskabs årsmøde, som fandt sted 16.-18. marts, vandt Mia 1. præmie i posterkonkurrencen med poster om "Søvnforstyrrelser hos flygtninge diagnosticeret med PTSD".

Og nu har Mia Ansbjerg, som er ansat som læge på CTP, fået udgivet sin første videnskabelige artikel. I artiklen “Sleep impairments in refugees diagnosed with post-traumatic stress disorder: A polysomnographic and self-report study“ undersøger Mia søvnforstyrrelser hos patienter diagnosticeret med PTSD. Det er første gang, at dette felt er blevet undersøgt, og forskningen er blevet til i et samarbejde mellem CTP og Dansk Center for Søvnsygdomme på Rigshospitalet-Glostrup.

Undersøgelsen viser, at patienternes subjektive opfattelse af deres søvnkvalitet ikke matcher de objektive målinger af søvnkvaliteten. Der var ingen forskel mellem patienter og raske kontroller i forhold til hyppigheden af søvnsygdomme. Patienterne skilte sig ud i forhold til antallet af mareridt, men de objektive målinger viste også, at patienterne lå vågen længere tid i sengen, var længere tid om at komme i drømmesøvn og havde flere opvågninger om natten.

Resultaterne kan hjælpe til at forbedre fremtidig forskning i søvnforstyrrelser hos flygtninge diagnosticeret med PTSD.

Artiklen er udgivet i European Journal of Psychotraumatology og man kan læse artiklen her https://lnkd.in/e8FMkrjP


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor