Foreningen Håb i Psykiatrien donerede seks flotte hyggekasser til patienter

​Hundrede hyggekasser fra foreningen Håb i Psykiatrien er denne sommer blevet sendt ud til psykiatriske sengeafsnit over hele Danmark. De seks af dem landede på Psykiatrisk Center Ballerup.

​​Hyggekassen bugner af lækre kreating som kan inspirere til fantasifulde frembringelser

​Spil, silk clay, mandalabøger, perler og mange andre ting fra foreningen Håb i Psykiatrien kan nu være med til at give ekstra muligheder for små hyggelige aktiviteter for vores patienter, alene eller i mindre grupper - med behørig afstand naturligvis.

En flot donation fra OAK Foundation til foreningen Håb i Psykiatrien gjorde det muligt at pakke et hundrede hyggekasser, som er blevet sendt ud til psykiatriske sengeafsnit over hele Danmark.

Seks kasser fandt vej frem til Psykiatrisk Center Ballerup, og efter mange og lange overvejelser er de lige nu ve dat blive sendt ud til følgende afsnit: 1, 5, 6, 8, 10 og 24

Aktiviteter til alle, uanset hvor kreativ man er
Ud fra modtagelsen at dømme var der ingen tvivl. De mange krea-ting komme til at give mange timers aktivitet for både patienter og medarbejdere:

”Vi er rigtig glade og meget taknemmelige over at få lov til at modtage sådan en fin kasse. Det bliver rigtig sjovt at vise den til patienterne. Det er nogle meget lækre ting, og der er noget som alle kan være med til uanset hvordan den kognitive funktion er og hvor kreativ man er. Det er super godt med vejledningerne, dels for os medarbejdere, som måske ikke er så kreative, og så kan man også vise patienterne, hvad de kan lave. Det gør det nok lettere at få motiveret til at sidde med det. Tingene i kassen supplere nogle af de ting vi har i forvejen rigtig godt. Vi har fx gemt udklip til at lave decoupage, men er ikke rigtig kommet i gang med det, men nu har vi fået nogle fine bordskånere vi kan lave det på”, siger Kirsten, Birgitte og Katrine fra Døgnafsnit for Ældre, PC Ballerup. 

Birgitte og Katrine fra afsnit 24 fik lov til at pakke de lækre krea-ting ud.


Vil gerne inspirere til samtaler, undren, grin og smil
Det er formand for foreningen Håb i psykiatrien Lotte Frost, der fik ideen til hyggekasserne.

 ”Vi ved, at Corona lock -down har været svær på afsnittene, da pårørende ikke kunne komme på besøg, og fordi mange af de vanlige grupper og andre fællesaktiviteter er blevet lukket ned.  Derfor er jeg så utrolig glad for, at vi nu med hjælp fra OAK Foundation har kunne pakke nogle gode og meget forskellige aktivitetsting. Jeg håber, at aktiviteterne i hyggekassen kan give patienter og medarbejdere inspiration til både nye og velkendte aktiviteter, men også til nye samtaler, undren, grin og smil. Måske man også vil få ideer til andre aktiviteter, som ellers var gået i glemmebogen, eller som man bare ikke har haft før”, fortæller Lotte Frost om tanken med hyggekasserne.

Håb i psykiatrien er en forening, som har en stærk ambition om at skabe flere aktiviteter i psykiatrien, som kan skabe glæde, håb og særligt begivenhedsrige øjeblikke under indlæggelse.

 

Redaktør