Ny centerchef vil fortsætte det visionære arbejde på PC Ballerup

​I august blev Jacob Franck Larsen konstitueret som centerchef på PC Ballerup og nu har et enigt ansættelsesudvalg givet ham muligheden for at fortsætte i stillingen. Han tiltræder formelt den 1. januar 2020. 

Det er en stolt Jacob Franck Larsen, der nu fortsætter som centerchef på PC Ballerup efter at have været konstitueret siden august.

- Det er virkelig godt, at PC Ballerup er så ambitiøst og visionært et center. Det gælder de enkelte indsatser, hele det kliniske arbejde og alle personalegrupper. Jeg er optaget af at bringe alle fagligheder i spil – både dem der har direkte patientkontakt og dem der arbejder for, at frontpersonalet kan få de bedste vilkår. Det er vigtigt for mig, at vi fastholder fokus på dette og på at være visionære.

Inden Jacob blev konstitueret som centerchef var han kvalitets- og forbedringschef og sidenhen administrationschef på centret. Han har derfor indgående kendskab til centret, og det ser han som en fordel.

- Jeg har været godt inde i maskinrummet i forhold til, hvad der rører sig, udviklingen af centret og ikke mindst forbedringsarbejdet. Samtidig ved jeg, hvad der fungerer godt og hvor vi skal blive bedre. Det er et godt afsæt for mig, siger Jacob Franck Larsen og fortsætter:

- Vi har en høj klinisk standard. Den skal vi holde fast i og samtidig forbedre os. Og så skal vi styrke vores forskningsprofil og blive bedre til at bruge hinanden og udveksle idéer på tværs af centret. 

Selvom Jacob Franck Larsen har været ansat på PC Ballerup siden februar 2016 og derfor ikke er helt ny længere, så kommer medarbejderne til at mærke, at de får ny centerchef, mener han.

- Jeg træder ind med min person og min nysgerrighed og min måde at drive centret på. Jeg har en ambition om at være ganske synlig og noget af det, jeg vil bruge min første tid på, er bl.a. at besøge de enkelte afsnit.

Jacob Franck Larsen er oprindeligt uddannet officer fra Forsvaret, hvor han har arbejdet i en vekslen mellem forskellige operative og administrative stillinger siden slutningen af 90'erne og frem til 2012. Her trækker han bl.a. på erfaringer fra en række stillinger med ledelse af mange forskellige personalegrupper og specialister og fra stillinger i Forsvarets koncernstab. I 2012 blev han direktionskonsulent på Nordsjællands Hospital, inden han skiftede til psykiatrien. Det at RHP var og fortsat er kendt for at være åben for at arbejde med gode idéer og forbedringer var en af de ting, der fik Jacob til at skifte.

- Som centerchef får jeg gode muligheder for at der gøres en forskel for mange mennesker inden for et vigtigt område, og det tiltaler mig meget, slutter Jacob Franck Larsen. 


Redaktør