Strygekvartet skabte stemning

​​MusikBeRiget stillede med et stærkt hold, da de fredag den 21. juni, spillede to koncerter for patienter på Psykiatrisk Center Ballerup.

​Af Nina Flindt Temte

Man kan jævnligt høre musikken strømme ud fra Fælleshaven på Psykiatrisk Center Ballerup, hvor  patienter mødes på tværs af afsnit til fysiske aktiviteter og andre events. 

Og netop musik i alle dens afskygninger er tit en del af rammen, uanset set om den står på mini-fodboldturnering eller en hyggelig fejring af Halloween.

Denne fredag formiddag i juni måned var boomblasteren dog erstattet af rigtige violiner, chello og diverse små slagtøjsinstrumenter som et smukt supplement til Ole Kibsgaards genkendelige sangstemme. Sammen udgjorde de denne dag MusikBeRiget, som også gæstede PC Ballerup i forbindelse med Sindets dag den 10. oktober 2018.

Besøget sidste år gav så meget positiv genklang hos både patienterne og de to musikere, Lisbeth Sagen og Ole Kibsgaard, som spillede for MusikBeRiget den dag, at de meget gerne ville besøge centret igen - og denne gang med et noget større set-up.

Livemusik ved fælles indsats
I et frugtbart samarbejde mellem Psykiatrisk Center Ballerup, MusikBeRiget, Håb i Psykiatrien og en række fonde lykkedes det så efter et længere forarbejde at muliggøre fredagens koncerter. Her stillede MusikBeriget med et helt orkester bestående af en strygekvartet, en percussionist og Ole Kibsgaard på vokal.

I løbet af besøget på Psykiatrisk Center Ballerup spillede MusikBeRiget to små koncerter, som alle patienter og medarbejdere var inviteret til. Og man må sige, at de meget dygtige og samtidig imødekommende musikere levede op til deres grundtilgang at levere livemusik af god kvalitet og at give tilhørerne rum til både samvær i musikken og til individuel refleksion, som de selv formulerede det.

Skatteøen bragte minder frem
Repertoiret var holdt i den relativt lette genre med numre af Alberte og Sebastian, og der blev også inviteret til fællessang på "fuld af nattens stjerner" fra Skatteøen.

Ud fra ansigterne at dømme ramte MusikBeRiget plet denne fredag, og der var både store smil og halvvåde øjne at spotte rundt omkring i forsamlingen. MusikBeRiget gav med andre ord en mindeværdig fælles oplevelse til alle, som var mødt frem.

Stor tak til MusikBeRiget og Håb i Psykiatrien, som gjorde denne dag i musikkens tegn mulig.


Redaktør