Døgnafsnit 8

​Døgnafsnit 8​ er et intensivt psykiatrisk afsnit med plads til 16 patienter

​​​​​Besøgstider (obs! vær opmærksom på særlige retningslinjer pga. COVID-19)
Du er altid velkommen til at besøge dine pårørende på afsnittet. Vi har ingen faste besøgstider, men besøg skal aftales på forhånd med personalet på afsnittet. Se telefonnummer i boksen til højre på siden. 

Hvis børn skal med på besøg, har vi på Psykiatrisk Center Ballerup et særligt familierum til dette formål. Kontakt personalet for at høre mere. 

Om behandlingen på afsnittet
I afsnittet observeres og behandles patienter med alle former for akutte og kroniske psykiske lidelser. ​​

Afsnittet tilbyder behandling til kvinder og mænd fra 18 år. 

Dagen efter din ankomst kommer du til at tale med en af afsnittets læger og der vil blive lavet en foreløbig behandlingsplan. Denne plan vil løbende blive evalueret og drøftet med dig, i takt med at du får det bedre.

Den miljøterapeutiske og medicinske behandling kan, hvis du har behov, suppleres med psykologsamtaler, ergoterapi, fysioterapi/kropslig træning, bistand fra socialrådgiver og deltagelse i forskellige gruppetilbud.

Når du er indlagt på et lukket modtageafsnit, kan du kun forlade afsnittet efter aftale med en af afsnittets læger og din kontaktperson.

Morgen– og aftenmødet
Afholdes alle hverdage i dagligstuen kl. 10 om formiddagen og kl. 19.00 om aftenen. Mødet er en del af den kognitive terapi og dermed en del af behandlingen. Det er et fællesmøde for patienterne og personalet, hvor der i fællesskab gives gensidige informationer og vi planlægger aktiviteter og opgaver.

Have
Patienter på Døgnafsnit 8​ kan benytte den lukkede have, hvor der er mulighed for fysiske og sociale aktiviteter. Her er blandt andet basketballnet, mulighed for badminton og andre bold spil. 

Mobiltelefon
Mobiltelefon må benyttes på afsnittet, men samtalerne må ikke være til gene for de andre patienter. Den skal være indstillet på en diskret ringetone og skal være slukket under møder og måltider.

Rygepolitik
Døgnafsnit 8 er en røgfri afdeling. Der vil være mulighed for at benytte haven til rygning.

Diskretion
Du og dine pårørende bedes — både under og efter indlæggelsen —udvise diskretion om det kendskab, du/I får til dine medpatienters indlæggelsesforløb og personlige forhold. 

Visitering
For at skabe et sikkert og trygt miljø for patienter og personale, er der visse begrænsninger for, hvad der må bringes ind i afsnittet. 

Ved din ankomst vil to fra plejepersonalet derfor gennemgå dine ejendele. Endvidere kan det forekomme, at du efter du har været ude af afsnittet eller har haft besøg af dine pårørende, vil få din bagage undersøgt.


Redaktør