Hvad er den Psykiatriske Akutmodtagelse?
Psykiatrisk Akutmodtagelse behandler mennesker, der lider af psykisk sygdom, som har brug for en hurtig og intensiv undersøgelses- og behandlingsindsats. Alle borgere i akut krise eller med alvorlige psykiske sygdomme kan henvende sig i Akutmodtagelsen, enten på eget initiativ eller efter henvisning.
I Akutmodtagelsen vil du primært møde læger, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og socialrådgivere.
Hvem henvender sig?De fleste mennesker henvender sig i Psykiatrisk Akutmodtagelse pga. psykiske lidelser (ca. 60%), misbrugsproblemer med især alkohol (ca. 30%) eller krisetilstande m.v. (ca. 10%)
Psykiatrisk Akutmodtagelse er en del af Akuthuset
Akuthuset er et stort hus bestående af flere afdelinger under samme tag. Vi har en Akutmodtagelse, som har åbent 24 timer i døgnet. Man kan henvende sig selv, men man kan også være blevet henvist af egen læge, sin ambulante behandler eller f.eks. 1813.
I Akutmodtagelsen taler man med en sygeplejerske og derefter en læge, hvorefter det vurderes, hvorvidt der er behov for indlæggelse.
Der gives desuden ECT behandling i akuthuset og vi har et akutteam, som kan tilbyde patienten op til 4 samtaler. Dette er et ambulant behandlingstilbud og foregår derfor ikke under indlæggelse.
To sengeafsnit knyttet til AkutmodtagelsenEr der behov for indlæggelse, bliver man typisk indlagt på enten vores åbne akutafsnit (2.0), hvor vi har plads til 10 patienter, eller på vores intensive akutafsnit (2.1), hvor der er plads til 11 patienter.
Læs mere om Akuthusets sengeafsnit