På Psykiatrisk Center Glostrup lægger vi stor vægt på at have et godt samarbejde med de pårørende – til gavn for både patienten og de pårørende. Det er vores erfaring at patientens nærmeste ofte kan bidrage med nyttig viden om patienten, som kan hjælpe os med at sammensætte det bedste behandlingstilbud. Og omvendt kan forståelse af sygdommen gøre det lettere at være pårørende.
Pårørendesamtale
Vi tilbyder altid en pårørendesamtale som fx kan dreje sig om, hvad din pårørende fejler og hvilken behandling der tilbydes. Samtalen aftales med patientens kontaktperson. Ved indlæggelse skal samtales som udgangspunkt tilbydes indenfor syv dage. Det er muligt at aftale en ny samtale senere, f.eks. om behandlingsforløbet, udsigten til bedring og planer om udskrivning. For patienter, der er henvist til et ambulant tilbud, tilbydes også en pårørendesamtale.
Hvis patienten ikke ønsker at inddrage sine pårørende skal vi respektere dette, men vi kan altid give generel information om behandling og psykisk sygdom, fx generelle prognoser, medicin og kontaktperson.
Pårørendementor
På Psykiatrisk Center Glostrup har vi en pårørendementor, som tilbyder en eller flere samtaler med en ligesindet om det at være pårørende.
Læs mere i folderen: Pårørendementor på Psykiatrisk Center Glostrup.
Mere information
Kontakt
Psykinfo, der giver information, vejledning og rådgivning om psykisk sygdom til alle borgere, herunder pårørende.
Skolen for recovery tilbyder kurser for patienter, pårørende og medarbejdere i Region Hovedstadens Psykiatri. På kurserne har pårørende bl.a. mulighed for at lære om, hvordan man som pårørende kan hjælpe sig selv, hvad det vil sige at komme sig efter en psykisk lidelse, og hvordan man kan støtte andre i deres recovery–proces