Kompetencecenter for selvmordsforebyggelse

​Det er skræmmende at tænke på at tage sit eget liv, og det kan være livsfarligt at gå med disse tanker. På Kompetencecenter for Selvmordsforebyggelse kan vi hjælpe og støtte dig i at komme væk fra tankerne om håbløshed og selvmord.

Vi er et gratis tilbud til alle, der har forsøgt at begå selvmord eller har overvejet det, og vi kan hjælpe dig fra en af vores vores adresse på Østerbro." 

Vores personale består af et tværfagligt team af psykologer, sygeplejersker og socialrådgivere, som arbejder sammen om at hjælpe dig. Der er også knyttet en læge med speciale i psykiatri til kompetencecentret. 

Behandling 

Vi tilbyder kortere individuelle behandlingsforløb til unge og voksne over 18 år med samtaler, støtte og rådgivning, som kan være en stor lettelse, og det kan hjælpe dig til at finde vej ud af de dystre tanker og følelser. Vi lægger vægt på, at du kan komme i behandling hurtigst muligt, og vi bestræber os på ikke at have nogen ventetid.

En af behandlingsformerne er individuelle korterevarende psykoterapeutiske forløb, som oftest er 3-10 samtaler med en psykolog med fokus på selvmordsproblematikken. 

Samtidig er der mulighed for hjemmebesøg, som varetages af sygeplejersken og socialrådgiveren. Sammen kan I også etablere kontakt til andre behandlingsinstitutioner og offentlige myndigheder. 

Henvisning 

Efter henvisning fra din egen læge eller en afdeling i Region Hovedstadens Psykiatri vil du blive tilbudt en indledende samtale, hvor vi taler om, hvilken hjælp der passer bedst til dig. Nogle gange vil et forløb blive afsluttet med en henvisning til behandling eller støtte et andet sted. 

Vi tilbyder også rådgivning og støtte til pårørende. Omfanget af denne rådgivning afhænger af behov samt problematikkens karakter. 

Kontakt 

Du er velkommen til at kontakte os, og du behøver ikke have en aftale på forhånd. Pårørende og fagpersoner er også velkomne til at henvende sig til kompetencecenteret. 

Vi kan kontaktes i hverdagene på telefon 3864 1800 

Har du behov for hjælp udenfor åbningstid kan du tage kontakt til din egen læge eller ringe på akuttelefonen 1813


​​​


Redaktør