Voksne (fra 18 år)

​Du kan kontakte os på tlf. 38 64 18 00. Du behøver ikke have en aftale på forhånd.

​​​​​​

​Livet kan blive så svært​, indviklet eller smertefuldt, at det ikke længere føles værd at leve. Det er skræmmende at tænke på at tage sit eget liv – og det kan selvsagt være livsfarligt at gå med sådanne tanker. 

Hvis du plages af alvorlige selvmordstanker, skal du have hjælp. På Kompetencecenter for Selvmordsforebyggelse kan vi hjælpe og støtte dig i at komme væk fra tankerne om håbløshed og selvmord.

Hvem er vi?
Kompetencecenter for Selvmordsforebyggelse er et gratis tilbud til folk der har forsøgt at begå selvmord eller har overvejet det. Vi er et tværfagligt team af psykologer, sygeplejersker og socialrådgivere der arbejder sammen om at hjælpe dig. Der er også knyttet en læge med speciale i psykiatri til kompetencecentret. Alle medarbejdere i centeret har tavshedspligt.

Hvordan kan vi hjælpe dig?
Det er meget vigtigt at tale med nogen, når man har det svært. Det kan være en stor lettelse, og det kan hjælpe dig til at finde vej ud af de dystre tanker og følelser. Derfor tilbyder vi samtaler, støtte og rådgivning.

Hos psykologen er der mulighed for kortere, individuelle psykoterapeutiske forløb. Det er samtaler, hvor du i samarbejde med psykologen forsøger at finde de bagvedliggende årsager til, at du overvejer selvmord. Målet er, at du bliver i stand til at ændre på de områder i dit liv, som gør dig trist og træt af livet.

Hos sygeplejersken og socialrådgiveren er der mulighed for at få hjemmebesøg. Du kan få hjælp og støtte til at få kontakt med behandlingssteder, offentlige myndigheder og lignende. Hvis der er behov kan vi også følge dig derhen.

I første omgang tilbydes du en samtale til afklaring af selvmordsproblematikken, og en vurdering af, hvilken hjælp der passer bedst til dig. Nogle gange vil et forløb blive afsluttet med en henvisning til behandling eller støtte et andet sted.

Der kan også tilbydes rådgivning og støtte til familie eller andre pårørende. 

Redaktør