​​​​​​​​​

Er du pårørende eller efterladt?

Kender du nogen, som har selvmordstanker eller har haft et selvmordsforsøg?

Eller er du efterladt, efter en person har taget sit eget liv?

Hvis du er sammen med en selvmordstruet person, som har akut brug for hjælp, så kontakt enten egen læge eller nærmeste psykiatriske akutmodtagelse, som har døgnåbent:

Til voksne (over 18 år):

  • Psykiatrisk Center København: 3864 7360 
  • Psykiatrisk Center Amager: 3864 1650
  • Psykiatrisk Center Nordsjælland: 3864 3200 
  • Psykiatrisk Center Ballerup: 3864 5003 
  • Psykiatrisk Center Glostrup: 3864 0671

Til børn og unge (under 18 år):

  • ​Børne og Ungdomspsykiatriske Akutmodtagelse i Glostrup: 3864 0671

 Er du bekymret for en person du kender, og er din henvendelse ikke akut, kan du få råd og vejledning i Kompetencecenter for Selvmordsforebyggelse. I første omgang vil din henvendelse blive taget imod af en sekretær. Herefter vil du hurtigst muligt – typisk inden for næstkommende hverdag – blive kontaktet af en behandler, som vil hjælpe dig med at afklare, hvor den person du er bekymret for bedst vil være hjulpet, eller hvordan du bedst kan støtte vedkommende. Du er også velkommen til at henvende dig til os op sammen med den person, som du er bekymret for. Således vil vores behandlere kunne vurdere, om personen kan tilbydes forløb hos os. Se kontaktinfo i boksen til højre.

Se mere omkring vores målgruppe på følgende link:​
Voksne (fra 18 år)


Som forældre til børn og unge, se flere informationer på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Centers hjemmeside for Klinik for Selvmordsforebyggelse for børn og unge.

 

Hvis den person, som du er pårørende til, allerede er i psykiatrisk behandling, anbefaler vi dig at tage kontakt til personens behandler/behandlingssted. Vi har desværre ikke mulighed for at tilbyde samtaler til personer, som i forvejen er tilknyttet psykiatrien.

Du kan også få flere informationer på selvmordsforebyggelse.dk , fx hvis den person, det drejer sig om bor i en anden region end Region Hovedstaden.

Hvis du som pårørende eller efterladt, har brug for at tale med nogen om de udfordringer du oplever, kan du kontakte:Redaktør