​​​​​​​​​​​​

Har du selvmordstanker?

Hvis du har selvmordstanker skal du tale med nogen om det.  

Hvis du har brug for akut hjælp, henvend dig i​ psykiatrisk akutmodtagelse.

Hvis du har selvmordstanker, så er det vigtig at du taler med nogen om det. Måske er du nået dertil, at du ikke selv kan finde løsninger på de problemer du har. Men der er altid en anden udvej – også for dig!

I Kompetencecenter for selvmordsforebyggelse tilbydes behandling til dig, der har forsøgt selvmord eller som har tanker om selvmord. Samtalerne foregår på to forskellige adresser i København afhængigt af, hvor i regionen du bor, og om du er under eller over 18 år. ​


Alle kan få selvmordstanker

Vi kan alle komme i krise eller over tid blive viklet så godt ind i forskellige problemstillinger, at det kan være vanskeligt at se sig ud af dem.

 

Andre kan hjælpe når du selv er kørt fast

Der kan være mange grunde til, at mennesker kommer i en situation, hvor de ser selvmord som eneste udvej.  For nogle kan det skyldes, at de er stærkt påvirkede af voldsomme hændelser eller forandringer i deres liv, men der kan også være andre årsager.

Oplever du dig overvældet, udmattet efter langvarige og ihærdige forsøg på at løse vedvarende problemer, der har medført tanker om selvmord som udvej eller måske endda har ført til handling i form af et selvmordsforsøg, så er det vigtigt at du får hjælp.

Er du fortsat i tvivl om, hvorvidt det overhovedet kan nytte at kontakte os, så er det ikke ualmindeligt. Kontakt os alligevel og lad os se på det sammen!

 

Alle kan henvende sig

Du behøver blot at ringe til os for at få tilbudt et gratis samtaleforløb. Vi er et tværfagligt team af psykiatere, psykologer, sygeplejersker, ergoterapeuter og socialrådgivere. Sammen hjælper vi med at finde løsninger på de problemer du har.

Er du i forvejen i et behandlingsforløb i psykiatrien, skal du henvende dig der og tale med din behandler om det, hvis du får selvmordstanker undervejs i forløbet.

 

Første samtale indenfor få dage

Vi bestræber os på at kunne tilbyde dig en tid til samtale indenfor for 5-8 hverdage fra det tidspunkt, hvor du har henvendt dig eller fra det tidspunkt, hvor vi har modtaget en henvisning. En henvisning er ikke nødvendig for at komme i behandling her.

 

Behandling, problemløsning og kriseplan

Vi tilbyder dig op til 10 individuelle samtaler, hvor vi har fokus på at hjælpe med at finde løsninger på de problemer, du har, og vi hjælper også med at afklare, om du har brug for anden behandling eller støtte.

Den første samtale varetages af den person som skal stå for din behandling. Her taler I blandt andet om, hvilke problemer, der især er vigtige at få fokus på i det forløb, du skal i gang med.

Den første samtale varer i 1-2 timer og de efterfølgende samtaler varer ca. 1 time.

  • I samarbejde med dig bliver der lavet en individuel plan for din behandling
  • Der anvendes forskellige terapeutiske metoder
  • I nogle behandlingsforløb viser det sig, at der er behov for at supplere behandlingen med medicinsk behandling
  • I nogle behandlingsforløb er der behov for socialrådgiverbistand
  • Du får hjælp til at udarbejde en personlig kriseplan, som konkret beskriver, hvad du kan gøre, hvis du igen oplever selvmordstanker.

 

Kontakt

  • Er du under 18 år skal du ringe: 4012 9850
  • Er du over 18 år skal du ringe: 3864 1800

 

Har du akut brug for hjælp, så ring til Psykiatrisk Akutmodtagelse:

Adresser på psykiatriske akutm​odtgelser


Redaktør