Mand 75 år

​​75-årig mand, opvokset i København, gik på pension for nogle år siden, og for 2 år siden døde hans hustru.

​​​​

Baggrund
75 årig mand. Opvokset i København. Klaret sig godt i skolen som barn. Uddannet lærer. Af gemyt altid været retlinet, noget perfektionistisk, lagt vægt på det faglige. 
Blev gift som 25 årig med jævnaldrende kollega. Mens han var mere til det faglige, stod konen for den sociale kontakt i og udenfor familien.

De fik tre børn. Har haft glæde af børnene, der stort set har klaret sig godt. Dog oplevet en del problemer med et af børnene, mens en datter har haft medfødte handikapproblemer.

Det har gået ham godt arbejdsmæssigt, hvor han avancerede til skoleleder. Var skoleleder i flere år.

Aktuelle situation
Han gik på pension for nogle år siden. For 2 år siden døde hans kone. Har nogenlunde, men ikke hyppig kontakt med børnene, dog en del kontakt med den ene datter.

Han har levet som pensionist gennem at dyrke sine interesser, bl.a. samfundsinteresser, gået til foredrag o.l. - ofte flere gange ugentligt. 
Har haft sin gang i den lokale kirke. Har gennem kirken og gennem deltagelse i foredrag m.v. oplevet et fællesskab med andre deltagere, som delvist har kendt hinanden.

Gennem det sidste halve år har han oplevet svimmelhed og påvirket gangfunktion. Dette har hindret ham i at deltage i de sædvanlige aktiviteter. Lægen har anbefalet, at han på grund af svimmelheden holdt pause med at bruge el-scooteren (efter et uheld), som han ellers var så glad for. Er gennemgået ved læge, der mener svimmelheden stammer fra hjernen og ikke kan behandles.

Han blev ret ked af det efter hustruens død. Da denne tristhed ikke lettede, men snarere blev værre med tiden, fik han tabletter for depression. Selv om depressionen lettede, og han ikke var direkte deprimeret, er han ikke tilbage ved sit gamle humør. Han har tænkt en del på selvmord. Vil dog gerne leve, især med henblik på den handikappede datter.

Kontakt til kompetencecenter for selvmordsforebyggelse
Har henvendt sig på skadestuen på grund af påtrængende selvmordstanker. Har gået til samtaler hos vores psykolog, efterfulgt af opfølgning ved sygeplejersken. 
Er blevet a​nsporet til at påbegynde genoptræning af gangfunktionen. Håber på igen at kunne gøre brug af el-scooteren. Arbejder på at finde veje for en rimelig dagligdag og udveje til at fastholde sine interesser og opfriske bekendtskaber.

Redaktør