Natascha 14 år

​Natascha har forsøgt at begå selvmord ved at løbe ud foran en bil. En ven fulgte hende på psykaitrisk skadestue.

​​​​

​Nataschas baggrund
Natascha er en 14-årig pige, som kom til Danmark som 4-årig fra Kroatien sammen med sine forældre, hendes far er psykisk syg efter at have deltaget i krig, han er ikke i stand til at arbejde og er førtidspensionist. Nataschas mor arbejder som social- og sundhedsassistent i hjemmeplejen. Natascha har 4 søskende, og hele familien bor i en 3- værelses lejlighed på Nørrebro.

Natascha har altid været svær at styre for forældrene, hun blev smidt ud af skolen i 7. klasse og har siden da hængt ud med nogle ældre veninder, som hun har lavet gaderøverier og tyverier sammen med. Natascha har røget hash flere gange om ugen det sidste år, og hun har en kæreste på 20 år, som hun er sammen med, selv om hendes forældre mener, at han er dårligt selskab.
 
Nataschas tidligere selvmordsforsøg
Nataschas humør er svingende, og hun kan ofte opføre sig både aggressivt og grænseafprøvende. Natascha er også impulsiv og klippede f.eks. forleden dag pludselig sit lange hår af, og ind i mellem bliver hun så vred, at hun kaster med møblerne derhjemme. I de sidste to år har Natascha snittet sig selv i armene, når hun var ked af det, og hun har haft selvmordstanker af og til og en gang forsøgt at tage livet af sig med forskellige piller, som hun fandt i forældrenes medicinskab.
En dag, hvor Natascha har en aftale med kæresten om at hente hende, bliver hun brændt af, og det er ikke første gang! Kæresten ringer med en dårlig undskyldning om, at hans bror er blevet syg. Natascha bliver både vred og ked af det, og beslutter at straffe ham, så han kan lære det, så hun beslutter sig for at hoppe ud af vinduet fra 3. sal i opgangen derhjemme. Natascha sidder i vindueskarmen et stykke tid og skal lige til at hoppe, da hendes nabo i opgangen kommer op ad trappen, og hun opgiver forsøget og sætter sig i stedet til at skrive en vred besked til kæresten over facebook.
 
Selvmordsforsøget
3 uger efter er Natascha til fest, hun får alt for meget at drikke og bliver pludseligt voldsomt ked af det. Hun tænker, at der ikke er noget at leve for, fordi alle er ligeglade med hende, og hun beslutter sig for at løbe ud foran en bil. Heldigvis er der en fyr til festen, som når at hive fat i hend​e, og han følger hende på psykiatrisk skadestue.
 
Hjælpen
På psykiatrisk skadestue taler Natascha med en læge, der vurderer, at hun er i en tilstand, hvor hun ikke kan passe på sig selv. Natascha bliver derfor indlagt 2 dage på en ungdomspsykiatrisk afdeling. På afdelingen taler Natascha med personalet om, at det vil være en god ide, at hun får hjælp til at stoppe hashmisbruget. Socialforvaltningen får en orientering om, at Natascha har brug for hjælp til at stoppe misbruget, og det anbefales, at hun og forældrene får tilbudt nogle samtaler, så de kan blive bedre til at håndtere konflikter.

Redaktør