​Kompetencecenter for Dobbeltdiagnoser indgår på mange forskellige måder i vidensformidling, f.eks. ved oplæg på konferencer eller ved at arrangere faglige events eller invitere andre med relevant viden og erfaring til at holde oplæg. Formidling kan også tage form af kulturelle arrangementer, hvor både fag- og erfaringspersoner deltager.

Aktuelle arrangementer

​​Her findes aktuelle arrangementer, som Kompetencecenter for dobbeltdiagnoser er involveret i, enten som initiativtager, samarbejdspartner eller med indlæg. Klik ind under det enkelte arrangement for flere oplysninger.

Psykiatri-fonden: Psykiatridage om dobbeltdiagnose

Psykiatri Fonden holder d. 5. og 6. november i Vejle samt d. 12. og 13. november i København to-dages arrangementer om dobbeltdiagnose. Katrine Schepelern Johansen fra Kompetencecenter for Dobbeltdiagnoser er blandt oplægsholderne. 

Læs mere på Psykiatri-fondens hjemmeside


(Afholdt) Oplevelser med rusmidler og forskellige perspektiver på rusmiddelbrug

Mød sociologen Ida Kathrine Dahl og filosoffen Benjamin Jensen, der byder op til diskussion såvel som eftertænksomhed med afsæt i deres egne oplevelser med rusmidler og behandlingssystemerne. Ida er tilknyttet Bo- og rehabiliteringstilbuddet Orion, Den Sociale Virksomhed, mens Benjamin er konsulent i psykiatrien. 

Undervisningen er åben for alle med interesse for psykiatri, rusmiddelbehandling og socialpsykiatri. Det er gratis at deltage. Begrænset deltagerantal – max 25 pers. (OBS: Ganske få pladser tilbage!)

Tilmelding: katrine.schepelern.johansen@regionh.dk eller tlf.: 38642492. (Tilmelding senest 15. maj)
Dato og sted: onsdag d. 22. maj kl. 13 – 16. Strandgade 4B st. tv, 1401 København K.(Afholdt) Dysfunktion og klarsyn - koncert med rapperen Balthasar

“Balthasars album Dysfunktion & klarsyn er et stærkt eksempel på, at når musik bliver brugt terapeutisk for kunstneren, kan der opstå noget unikt. Det gør i dette tilfælde Dysfunktion & Klarsyn til årets stærkeste album indtil videre, og det mest gribende og rørende album, jeg længe har hørt i dansk rap”.

Sådan skrev landets mest velrenommerede hiphopblog om Balthasars debut album Dysfunktion & Klarsyn, der i 2017 blev bredt anerkendt som årets udgivelse og en af de stærkeste og mest personlige i dansk rap nogensinde. Albummet har psykisk sygdom som omdrejningspunkt og numrene portrætterer rapperens egen historie med svigt, angst, alkoholmisbrug, depression.

Det er gratis at deltage. Alle er velkomne! Tilmelding ikke nødvendig! Ved spørgsmål skriv til sidsel.staermose.busch@regionh.dk eller tlf. 3864 2059.
Dato og sted: Torsdag d. 13. juni kl. 19-20. Kirken på Sct. Hans Hospital – Kurhus – Kurhusvænget 2, 4000 Roskilde.


(Afholdt) Mød Kompetencecentret på Folkemødet

'Unge med dobbeltdiagnose – en udfordrende cocktail' er titlen på workshoppen, hvor de særlige udfordringer med unge, der har psykiske lidelser og et problematisk forbrug af rusmidler diskuteres - både med input fra fagpersoner og med personlige historier. Deltagerne er:

  • Katrine Schepelern Johansen, Leder, seniorforsker, ph.d., Kompetencecenter for Dobbeltdiagnoser

  • Peter Jensen, Chefkonsulent, SPUK

  • Susanne Pihl Hansen, Chefkonsulent, PIHL INKLUSIVE samt

  • Alliancen: Unge med Dobbeltdiagnose

Alliancen består af unge, forældre, forskere og fagpersoner og afholder i november 2019 en høring på Christiansborg, hvor netværkets arbejde præsenteres for politikere, beslutningstagere og andre nøglepersoner.

Slå vejen forbi på Folkemødet, bliv klogere og giv dit besyv med.

Dato og sted: Fredag d. 14. juni kl. 1530-1600. Folkemødet: J - Kæmpestranden, J45 - Det Fælles Sundhedstelt.


Find opslaget på Folkemødets hjemmeside her. (Tryk på fredag d. 14. juni.)

(Afholdt) Dobbelt Recovery – fra psykisk lidelse og misbrug

Kristina Ann Wingfield og Julie Marianne Hviid, der er recovery-mentorer på afd. M, Psykiatrisk Center Sct. Hans, fortæller om at komme sig efter både psykisk lidelse og misbrug. Recovery er et velkendt begreb i psykiatrien, men hvad opleves som hjælpsomt og støttende, når det handler om at komme sig fra både misbrug og en anden psykisk lidelse? Betyder det det samme at komme sig ift. misbrug som ift. den psykiske lidelse? Kursets undervisere har egne erfaringer med at komme sig fra samtidig psykisk lidelse og misbrug.

Undervisningen er åben for alle med interesse for/tilknytning til psykiatri, rusmiddelbehandling og/eller socialpsykiatri. Det er gratis at deltage. Begrænset deltagerantal – max 20 pers. 

Tilmelding: sidsel.staermose.busch@regionh.dk eller tlf. 3864 2059 - senest d. 10 juni.
Dato og sted: Mandag d. 17. juni kl. 13-16. Strandgade 4B st. tv., 1401 København K.


(Afholdt) Dobbelt ramt - psykisk lidelse og rusmiddelbrug: hvordan bliver man mønsterbryder?

Dato: D. 21. november og 5. december 2018.

Pris: Gratis, max 15 deltagere.

Sted: Sukkerhallen - Langebrogade 1, Opgang B1, 1411 København K.

Når man er hårdt ramt af psykisk lidelse, misbrug og social modgang, kan man befinde sig i et mønster, det kan være vanskeligt at bryde ud af. Derfor sætter vi fokus på, hvordan man bliver mønsterbryder? Hvad skal der til for at det lykkes? Hvordan kommer man i gang med at tænke i nye baner?(Afholdt) Kunsten at leve med psykisk lidelse, misbrug og modgang - vendepunkter og transformationer

Dato: D. 18. december 2018, kl. 13-16. 

Pris: Gratis, alle er velkomne. Begrænset antal pladser.

Sted: Sukkerhallen - Langebrogade 1, Opgang B1, 1411 København K.

Hør foredragsholder Jacob Vang fortælle om vejen fra 'brændt barn' over stofmisbrug og tilbage til livet, samt den prisbelønnede rapper Balthasar fortælle om bagsiden af medaljen i form af misbrug, angst og depression. Der er mulighed for dialog med foredragsholderne. 


Redaktør