Katrine Schepelern Johansen

Leder af Kompetencecenter for Dobbeltdiagnoser, antropolog, ph.d.

Tlf. 3864 2492
Mobil: 3056 6679
E-mail

Katrine Schepelern Johansen har siden 2001 arbejdet med samfundsvidenskabelig psykiatriforskning og forskning i stofmisbrugsbehandling. Herfra har hun indgående viden om psykiatri, dobbeltdiagnoseområdet, misbrugsbehandling, retspsykiatri og etniske minoriteter.

Hun beskæftiger sig primært organiseringen af dobbeltdiagnoseområdet i Danmark og de udfordringer som den eksisterende organisering skaber for borgere/patienter og personale. Som antropolog har Katrine særligt fokus på mennesket i behandlingssystemet - og særlig viden om de udfordringer, som især sårbare patienter stiller til social- og sundhedsvæsenets tilbud.

I sin egen forskning arbejder Katrine primært med kvalitative metoder – deltagerobservation, kvalitative interviews og dokumentstudier.

Udvalgte publikationer

Johansen, K. S., S. Busch, P. Pinderup, S. Mårtensson, H. Poulsen & J. L. Larsen (2018) Dobbeltdiagnosepatienters møde med det psykiatriske behandlingssystem. Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, nr. 28, 155-172.

Kristensen, D. B. & K. S. Johansen (2018) Self, Substance and Society: Ethnographic Explorations of Addiction. Tidsskrift for Forskning i Sygdom og Samfund, nr. 28, s. 63-86.

Johansen, Katrine Schepelern (2009) Dobbelt diagnose – Dobbelt behandling. Glostrup: KABS-VIDEN.

Links

CV.pdf

Publikationer.pdf

Redaktør