Kurser og foredrag

Flere af CNDRs medarbejder deltager også aktivt i forskellige arrangementer hos bl.a. patientforeninger og Folkeuniversitetet. Derudover arrangere CNDR også kurser i samarbejder med andre forskningsenheder og psykiatriske centre.
​Den gode hukommelse: Stress og hukommelse
Folkeuniversitetet afholder en foredragsrække om hukommelse, hvor et af foredragene vil omhandle stress og hukommelse, d. 26.02.2020 kl. 17.15-19.00. Det vil være ph.d.-studerende Mette Marie Støttrup fra CNDR, der vil være foredragsholder den pågældende aften.

Hukommelsen er en helt afgørende forudsætning for vores liv og derfor også for vores arbejdsliv. Vi bruger hukommelsen, når vi skal huske vores arbejdsopgaver, og når vi vurderer, hvilken måde vi skal udføre dem på. Vi bruger også hukommelsen, når vi skal huske, hvad der blev sagt til møder, og hvad navnene på vores kollegaer, kunder eller klienter er. Med andre ord bruger vi hukommelsen hele tiden.
Men hvad er hukommelse, og kan man tale om, at der er flere slags? Hvordan fungerer hukommelsen, og hvad sker der med vores hukommelse, når vi bliver ramt af stress eller bliver ældre? Kan vi forbedre vores hukommelse ved at dyrke motion, og bliver den omvendt værre, når vi ikke gør?

Cortical thickness following ECT in depression
Ph.d.-studerende Krzysztof Gbyl vil holde et foredrag på Functional Imaging Unit, Glostrup Hospital, d. 29.01. 2020, om de funde han har opdaget i hans ph.d.-projekt p.t. 
Du kan læse mere om Krzysztofs ph.d.-projekt på vores hjemmeside under Forskningsprojekter.


Redaktør