Podcasts

​CNDRs forskere deltager også i diverse radioprogrammer, bl.a. har en tidligere ph.d.-studerende og professor Poul Videbech deltaget i podcasts på Radio24syv.

​Radio24syv:

Komikeren Sebastian Dorset har lavet en podcastserie om depression i samarbejde med Depressionsforeningen: Depression med Dorset. Vores tidligere ph.d.-studerende Mette Marie Støttrup har deltaget i Afsnit 7: Chilie con Carne og spil, hvor hun fortæller om kognitive forstyrrelse og genoptræning af kognitionen. Professor Poul Videbech har medvirket i Afsnit 5: Smil og vær glad, hvor han fortæller om, hvad postive metoder kan have af indvirken på hjernen:

05. August 2019: Afsnit 7: Chili con carne og spil

05. August 2019: Afsnit 5: Smil og vær glad

Projektet Mette Marie omtaler, der vil undersøge om en app kan hjælpe med genoptræning af kognitive færdigheder efter en depression, er aktuelt sat på stand-by. Appen kan imidlertid downloades i App Store.

Videnskabens veje

Region Hovedstaden Psykiatri har lavet en podcastserie Videnskabens veje, og i en af dem omhandler behandlingen med elektrochok (ECT), hvor vores ph.d.-studerende Krzysztof Gbyl fortæller om hans forskningsprojekt. Der handler om, hvordan hjernen opfører sig, når den udsættes for ECT-behandling, hvilke dele af hjernen der påvirkes, og hvordan det kan hænge sammen med den antidepressive effekt. Håbet er, at man med tiden kan forudsige hvilke patienter, der har gavn af behandlingen og hvem, der har størst risiko for bivirkninger.


P1: Brinkmanns briks

På P1 sendes Podcastserien Brinkmanns birks, hvor professor i psykologi Svend Brinkmann undersøger sammen med landets fremmeste psykologer og eksperter i adfærd, hvorfor vi mennesker handler, som vi gør. På briksen er ikke patienter, men tendenser i samfundet, sindet og menneskelivet.
Professor Poul Videbech har sammen med den kendte danske forfatter Peter Øvig Knudsen deltaget i et af afsnittene i podcastserien, der handler om depression, bl.a. fordi Peter Øvig selv er blevet diagnosticeret med depression og har fået ECT-behandling.

Radio NOVA: AFTENKLUBBEN

På radio NOVA sendes Podcastserien AFTENKLUBBEN, hvor man tager aktuelle nyheder under kærlig og underholdende behandling. Professor Poul Videbech har deltaget i et af afsnittende med baggrund i hans artikel i Ugeskrift for Læger om COVID-19 udbrudet, hvor han bl.a. mener, at man skal forvente at se en opblussen i neuropsykiatriske sygdomme som angst og depression hos både sunhedspersonale og kgnitive skader hos patienter. Daniel Cesar taler med ham om hvad vi ved om virussets påvirkning af hjernen.


Ugeskriftet.dk: Videnskabelig podcast

Behandling af gravide med depression er komplekst og kan sætte læger og kvinden selv i svære dilemmaer. For både medicinen og sygdommen i sig selv kan føre til komplikation. Men nyere studier tyder på, at visse risici ved antidepressiv medicin (SSRI) ikke er helt så høj som tidligere antaget. I denne udgave af Ugeskriftets Videnskabspodcast taler vi med overlæge og professor Poul Videbech, der er medforfatter på en ny statusartikel om SSRI til gravide.

Foråret 2020: Videnskabelig podcast: Depression og graviditetRedaktør