Pressemeddelelse: Nationalt partnerskab til selvmordsforebyggelse etableres

Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse (DRISP) tiltræder i dag det nye nationale partnerskab for Selvmordsforebyggelse. I alt 22 organisationer har i partnerskabet forpligtet sig til at samarbejder for at fremme selvmordsforebyggelsen i Danmark. Datoen for oprettelsen af partnerskaber falder sammen med WHO Verdensdagen for Selvmordsforebyggelse som afholdes den 10. september med arrangementer over hele landet.

"Vi er glade for at vi nu har et partnerskab til selvmordsforebyggelse. Der har ikke været noget fald i selvmordsrate har de sidste 15 år – det er på tide at vi tager skeen i den anden hånd og yder en koordineret og målrettet indsats for at forebygge selvmordshandlinger" siger programleder Annette Erlangsen fra DRISP. "Fra international side har vi megen viden om virksomme tiltag til forebyggelse. I DRISP er vi ivrige efter at indsamle evidensbaseret viden om hvad der virker og implementere dette herhjemme"

DRISP har modtaget forskningsmidler til at opdatere vores viden om risikogrupper for selvmord, særligt i psykiatrien. Prof. Merete Nordentoft, som er professor i Psykiatri og ansat ved Psykiatrisk Center København, har netop modtaget 18 mill. kr. fra Sundhedsministeriets SATS-pulje til at iværksætte en bedre opfølgning på patienter som udskrives fra psykiatrisk behandling eller overgår til anden behandling. "Det er yderst vigtigt at vi skaffer viden om at sådanne tiltag har en egentlig effekt, så vi ved om det giver mening at implementere dem bredt på landsplan" fortæller Merete Nordentoft.

 

Kontaktpersoner

Seniorforsker Annette Erlangsen tlf. 4026 3918

Prof. Merete Nordentoft, tlf. 2060 7552

Redaktør