Et pakkeforløb er:
Formålet med pakkeforløb
Formålet med at implementere pakkeforløb i Psykiatrien er at sikre et ensartet behandlingsniveau og at skabe et bedre og mere sammenhængende behandlingsforløb for patienten.
Det gør vi ved at harmonisere det kliniske indhold. Det gør vi også ved at koordinere de enkelte kliniske handlinger for at opnå et bedre og mere konstant flow i behandlingen. Pakkeforløbene er bedre koordineret og tilrettelagt med et minimum af spildtid.
Målet er at give patienterne et bedre overblik over deres behandling og sikre, at behandlingen finder sted uden unødig ventetid.
Hvem får tilbudt et pakkeforløb?Pakkeforløbene findes på det ikke-psykotiske område, og man kan henvises til et pakkeforløb, hvis man hører til målgruppen for ambulant hospitalsbehandling. Henvisningen til behandling i Region Hovedstadens Psykiatri sker oftest gennem den praktiserende læge.
Når henvisningen er modtaget, er det visitatorerne i Den Centrale Visitation, som afgør dette og hvilket behandlingstilbud patienten skal have.
Som udgangspunkt skal efterbehandling ske hos egen læge/speciallæge, men i visse tilfælde vil der være behov for yderligere behandling i psykiatrien. Dette vurderes af den behandlingsansvarlige læge ved den
afsluttende samtale med patienten.
Hvad indeholder pakkeforløbene?Pakkeforløbene indeholder faste rammer for:
- Klinisk handling - dvs. hvilken undersøgelse eller behandling, der er tale om
- Antal og varighed af den kliniske handling – dvs. en beskrivelse af, hvor mange gange en bestemt behandlingsform for skal tilbydes, og hvor længe den skal vare