Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival der finder sted hvert år med over 700 events og foredrag og mere end 70.000 besøgende. 

På grund af den alvorlige situation med COVID-19, er Region Hovedstaden Psykiatris arrangement i forbindelse med Forskningens Døgn 2020 aflyst. 

Forskningens Døgn 2020

Region Hovedstaden Psykiatris arrangement i forbindelse med Forskningens Døgn, skulle være afholdt 22.april kl.14.30 -17.15 på Kosmopol, Fiolstræde 44, Kbh K, med titlen:  "Selvmord: hvorfor og hvordan forebygges det?". Men arrangementet er desværre aflyst grundet den alvorlige situation med COVID-19. 

Forskningens Døgn 2019

Den 29. april sidste år bidrog psykiatrien med et åbent fyraftensarrangement om hvad traumer ved gør mennesker - psykologisk og biologisk.
Læs reportagen her.

I løbet af arrangementet kunne deltagere blive klogere på hvorfor man kan blive syg af traumer, og om et hovedtraume øger risikoen for selvmord. De kunne også høre om hvad hjerneskanninger af traumatiserede flygtninge kan lære os, og om hvordan kropsterapi kan bruges til at behandle PTSD (Post traumatisk stress syndrom).

Deltagerne mødte også Magnus Sigrunsson-Olsen, der fortalte en personlig beretning om at leve med PTSD.

Efter oplæggene, kunne man besøge Forskertorvet og få en uformel snak med oplægsholderne og bliv præsenteret for nye forskningsprojekter på området.


Læs også psykiatriens arrangement i forbindelse med Forskningens Døgn 2018 her. Redaktør