Forskningens Døgn

Temaet for Region Hovedstadens Psykiatris arrangement i forbindelse Forskningens Døgn 2021 var selvmord og blev afholdt som et webinar. Find link til optagelsen af webinaret længere nede på siden.

Forskningens Døgn 2021

I 2021 var Region Hovedstadens Psykiatris bidrag til Forskningens Døgn et webinar med titlen: Selvmord: hvorfor og hvordan forebygges det?  Se program og en optagelse af webinaret nedenfor. 

Du finder programmet her

Du finder webinaret her.

Læs programmet her.

Om Forskningens Døgn
Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med over 700 events og foredrag og mere end 70.000 besøgende. På grund af COVID-19, vil de fleste aktiviteter i 2021 blive afholdt virtuelt. 

Forskningens Døgn 2020
Arrangementet blev aflyst pga. COVID-19 situationen.

Forskningens Døgn 2019

Den 29. april i 2019 bidrog psykiatrien med et åbent fyraftensarrangement om hvad traumer ved gør mennesker - psykologisk og biologisk.
Læs reportagen her.

I løbet af arrangementet kunne deltagere blive klogere på hvorfor man kan blive syg af traumer, og om et hovedtraume øger risikoen for selvmord. De kunne også høre om hvad hjerneskanninger af traumatiserede flygtninge kan lære os, og om hvordan kropsterapi kan bruges til at behandle PTSD (Post traumatisk stress syndrom).

Deltagerne mødte også Magnus Sigrunsson-Olsen, der fortalte en personlig beretning om at leve med PTSD.

Efter oplæggene, kunne man besøge Forskertorvet og få en uformel snak med oplægsholderne og bliv præsenteret for nye forskningsprojekter på området.


Læs også psykiatriens arrangement i forbindelse med Forskningens Døgn 2018 her. 



Redaktør