Retningslinjer vedr. COVID-19 februar 2022

​Restriktionerne er ophævet pr. 1. februar 2022, men smittetallene er stadig høje. Bemærk derfor nedenstående retningslinjer som gælder fra 2. februar 2022.

Vent...

2. februar 2022

Der er i dag lavet følgende ændringer til RHP's COVID VIP - RHP vejledning om anvendelse af test og værnemidler ved COVID-19 :

  • Tekst om coronapas for personale er udgået.
  • Tekst om brug af værnemidler er justeret i henhold til de gældende anbefalinger og opdelt i afsnit for besøgende, personale og patienter.
  • Der er stadig en generel anbefaling om at bruge mundbind. I visse tilfælde har regionen besluttet, at personalet skal bruge mundbind jf. Sundhedsstyrelsens anbefaling. Dette gælder:
  1. Personale, der kommer på arbejde efter covid-sygdom (som følge af forkortelse af periode med selvisolation efter covid-sygdom). Maske skal bæres i 3 dage.
  2. Personale, der er nære kontakter/husstandskontakter indtil negativt svar på PCR-test.
  • Tekst om tilbud om udlevering af selvtest til besøgende er tilføjet flere steder.

Nedenstående er de vigtigste rettelser i RHP-VIP'en:

Besøgende

Besøgende, ledsagere og gæster anbefales at anvende mundbind eller visir i alle indendørs arealer, inkl. på patientstuer. Heldækkende ansigtsvisir kan anvendes, hvis ikke maske kan tåles. Der kan tilbydes udlevering af selvtest til besøgende organiseret lokalt.

Personale

Personale anbefales at anvende maske type II ved direkte patientkontakt.

OBS - følgende situationer skal personalet bære maske i alle områder (dvs. også i personale- og medicinrum mv) på hospitalet:

  • Personale, der kommer på arbejde efter covid-sygdom (som følge af forkortelse af periode med selvisolation efter covid-sygdom). Maske skal bæres i 3 dage.
  • Personale, der er nære kontakter/husstandskontakter indtil negativt svar på PCR-test.

​Personalet kan gennemføre en patientsamtale uden værnemidler, hvis der kan holdes en afstand på 1 meter til patienten og almindelige hygiejniske forholdsregler overholdes, herunder tilstrækkelig udluftning i lokalet.

Patienter

Akutte patienter med covid-symptomer opfordres til at anvende maske overalt på hospitalet indtil negativ covid test foreligger

Medpatienter til COVID-19 smittet patient opfordres til at anvende maske indtil negativ PCR-test foreligger - (maske anvendes når patient forlader sengen) - gælder ikke for patienter, der har været smittet inden for 12 uger

Alle ambulante patienter opfordres til at anvende maske ved færden på hospitalets indendørs fællesarealer og ifm. undersøgelser og procedurer

Indlagte patienter skal ikke anvende maske, når de færdes i hospitalets indendørs arealer, herunder i afsnittets dagligstue

Patienter opfordres til at anvende maske ved ambulance- og ekstern sygetransport, herunder siddende transport

Vi vil også gøre opmærksom på, at den regionale COVID VIP COVID-19 - visitation, udredning, håndtering, behandling og information i dag er opdateret.

Venlig hilsen

 

Anne Mette Dons

Overlæge, stabslæge

&

Magnus Pedersen

Reservelæge, ph.d.

Region Hovedstadens Psykiatri

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor