Det siger de studerende
Sidsel som var i klinik hos os på 3. semester i foråret 2020, har skrevet følgende:

Hvilke tanker havde du inden klinik start, om den kliniske periode i psykiatrien?

Jeg havde høje forventninger til den kliniske periode i psykiatrien, hvilket hænger sammen med at jeg på sigt ser mig selv arbejde i socialsygeplejen, og at jeg var så heldig at få klinikplads i et ambulant team – så jeg fik lov til at snuse til et område jeg i forvejen synes er interessant.
Samtidigt med de høje forventninger, så var jeg også meget spændt på hvilke patienter man møder og hvordan man som professionel skal forholde sig til at arbejde med psykisk syge. Jeg vil ikke sige, at jeg var bange eller nervøs for mødet med patienterne, men det ligger måske lidt i baghovedet, at der kan opstå ”farlige” situationer, hvilket godt kan være lidt skræmmende.

Hvis du skulle fremhæve 3 ting, som du har lært i psykiatrien, hvilke ville du så nævne?

    1. At ens fordomme overfor patienter med en psykisk sygdom bliver manet til jorden. De er mennesker ligesom alle andre, med samme hverdagsudfordringer og lignende – blot med en ekstra udfordring i forhold til deres diagnose.

    2. At man lærer meget om kommunikation og pædagogiske aspekter, da samtaler og vejledning fylder meget i psykiatrien, sammen med den gode professionelle relation. Sammen med det, synes jeg også at man lærer meget om sig selv.

    3. At det er en god arbejdsplads – der er et godt sammenhold blandt kollegaerne og medarbejderne bliver i mange år.

Hvis du skulle give gode råd til kommende studerende, hvilke ville du så nævne?

At de ikke skal frygte den psykiatriske praktik, da den er meget givende - de skal kaste sig ud i mødet med patienter, men huske, at de godt må sige fra hvis det bliver for meget.

De skal huske at reflektere over oplevelserne, da nogle historier godt kan ramme personligt.

Redaktør