Velkommen til Psykiatrisk Center Sct. Hans

​På Psykiatrisk Center Sct. Hans plejes og behandles patienter med høj kompleksitet inden for i specialerne retspsykiatri og dobbelt diagnoser. Sygeplejen tager afsæt i patientens behov og ønsker, hvor kvalitet i behandlingen, effektive arbejdsgange og kompetente medarbejdere er grundpillerne i at dække disse behov og ønsker. Behandlingen bygger på faglighed, respekt, ansvar og udvikling med inddragelse af relevant sygeplejefaglig forskning. 

Læs mere om Psykiatrisk Center Sct. Hans her.

Sct-Hans_800px.png

Psykiatrisk Center Sct. Hans ligger i Roskilde lige ned til fjorden, og er et af Danmarks største psykiatriske centre, med plads til 180 patienter fordelt på to specialer. Selv om det er beliggende i Roskilde, tilhører det Region Hovedstaden og modtager patienter derfra.

De to specialer er fordelt på to afdelinger: R - retspsykiatri og M - dobbeltdiagnose. De retspsykiatriske afsnit behandler patienter med psykisk sygdom og retlige foranstaltninger, dvs. behandling- eller anbringelsesdom. Dobbelt diagnoseafsnittene behandler patienter med både psykisk sygdom og misbrug. Til de to specialer er der tilknyttet ambulante teams, der er placeret i København.

I efteråret 2021 vil ny retspsykiatri på Sct. Hans åbne og de nybyggede rammer vil være klar til patienterne.

Centres behandlingstilbud er med udgangspunkt i den enkelte patients situation og behov. Den psykiatriske sygepleje og behandlingen bygger på principper indenfor miljøterapi, rehabilitering, kognitiv adfærdsterapi og motiverende samtale og recovery orienteret tilgang.

​Fjordhus, Afdeling M​Bjergmarkshus, Læringsrummet 


​Udsigten, Ny retspsykiatri