​​​​​​​​

Se videoer og hør studerende fortælle om deres erfaringer med at være i praktik på 3. semester


 Tanker inden klinikstart

 Det har vi lært

 Gode råd til dig, som skal i praktik

 Forventningsafstemning, klinisk vejledning og refleksion

 Kommunikation og fordomme

 Psykoedukation

Sidsel var i 3. semesters praktik på Psykiatrisk Center Nordsjælland i foråret 2020. Her er hvad hun fortæller om sit forløb


Hvilke tanker havde du om den kliniske periode i psykiatrien inden klinik start?

-Jeg havde høje forventninger til den kliniske periode i psykiatrien, hvilket hænger sammen med at jeg på sigt ser mig selv arbejde i socialsygeplejen, og at jeg var så heldig at få klinikplads i et ambulant team – så jeg fik lov til at snuse til et område jeg i forvejen synes er interessant.


-Samtidigt med de høje forventninger, så var jeg også meget spændt på, hvilke patienter man møder og hvordan man som professionel skal forholde sig til at arbejde med psykisk syge. Jeg vil ikke sige, at jeg var bange eller nervøs for mødet med patienterne, men det ligger måske lidt i baghovedet, at der kan opstå ”farlige” situationer, hvilket godt kan være lidt skræmmende.

Hvilke 3 ting, som du har lært i psykiatrien, vil du fremhæve?

    1. At ens fordomme overfor patienter med en psykisk sygdom bliver manet til jorden. De er mennesker ligesom alle andre, med samme hverdagsudfordringer og lignende – blot med en ekstra udfordring i forhold til deres diagnose.

    2. At man lærer meget om kommunikation og pædagogiske aspekter, da samtaler og vejledning fylder meget i psykiatrien, sammen med den gode professionelle relation. Sammen med det, synes jeg også at man lærer meget om sig selv.

    3. At det er en god arbejdsplads – der er et godt sammenhold blandt kollegaerne og medarbejderne bliver i mange år.

Har du et par gode råd til kommende studerende?

  • Du skal ikke frygte den psykiatriske praktik, for den er meget givende - Kast dig  ud i mødet med patienter, men husk, at du godt må sige fra hvis det bliver for meget.
  • Husk at reflektere over oplevelserne, da nogle historier godt kan ramme personligt.
Redaktør