På 6. semester tilrettelægger vi forløb hvor du får mulighed
for at arbejde med semestrets overordnede tema om ”Selvstændig
sygeplejepraksis”. Som snart færdig sygeplejerske får du mulighed for at træne
dine faglige og teoretiske refleksioner og kompetencer med løbende vejledning
fra de kliniske vejledere og dine daglige vejledere. Udover dette deltager du i
fællesundervisning og refleksion sammen med de andre 6 semesterstuderende i RHP.
På disse dage sættes der blandt andet fokus på etiske dilemmaer i
sygeplejefaglig praksis, forebyggelse af tvang, medicinhåndtering,
injektionsteknik, kritisk artikel læsning og kompleks sygepleje.
På alle afsnit arbejdes der efter Regions Hovedstadens
Psykiatri overordnede ramme om recovery og kognitiv tilgang. Du vil derfor
arbejde med sygeplejefaglige interventioner der på forskellig vis og med
inddragelse af forskellige samarbejdspartnere har dette omdrejningspunkt.
Det kan du lære på 6. semester
På alle afsnit og i ambulante enheder arbejdes der efter Region Hovedstadens Psykiatri overordnede ramme om recovery og kognitiv tilgang. Du vil derfor arbejde med sygeplejefaglige interventioner, der på forskellig vis og med inddragelse af forskellige samarbejdspartnere har dette omdrejningspunkt. Du får mulighed for at få trænet dine faglige og teoretiske refleksioner i forhold til semestrets læringsudbytter, specifikt med fokus på semestrets overordnede tema "Selvstændig sygeplejepraksis".
I sengeafsnittene møder du patienterne i alle døgnets timer og du skal deltage dag-, aften- og weekendvagter med klinisk vejleder. I de ambulante enheder deltager du kun i dagvagter. Ved klinikstart planlægger du sammen med klinisk vejleder din vagtplan, så du har et fremmøde på gennemsnitlig 30 timer om ugen.
Uanset om du er på et åbent eller intensivt sengeafsnit eller i en ambulant enhed er læringsmulighederne uendelige. Det er op til dig at tage ansvar, være nysgerrig, opsøgende og deltagende i patientnære situationer. Du får et unikt indblik i sygeplejerske-patientfællesskabet, hvor din vejleder sammen med dig analyserer dine observationer og refleksioner. Selvstændigt dokumenterer du dine interventioner i SundhedsPlatformen. Dog vil din kliniske vejleder/din daglige vejleder kontrasignere dit notat. Det har stor betydning for patienterne, at personalet er let tilgængeligt. Derfor vil mange timer gå med samvær i patientgruppen eller samvær i patientens/borgernes hjem eller nærmiljø.
Du bliver hurtigt en del af praksisfællesskabet, hvor du ikke er en del af normeringen. Vi tager højde for, at du er studerende, og du har tid til fordybelse i specialet. De kliniske vejledere sikrer sammen med dig, at du arbejder konstruktivt med læringsbytterne for klinikperioden.
I højre side kan du finde film med andre studerende fra 6. semester, hvor de fortæller om deres tid i klinikken, samt høre deres gode råd til kommende studerende.
Vi gælder os til at møde dig!