​​​​​​​​

Historiske artikler

​På denne side kan du finde historiske artikler om Sct. Hans Hospital. 

​​Historiske artikler

​​

Sct. Hans Hospitals historie 
I artiklen "Sct. Hans Hospital - træk af det ældste danske psykiatriske hospitals historie" har hospitalets tidligere lægelige direktør Rasmus Fog beskrevet historien op gennem tiderne. Der er henvisning til mere litteratur om hospitalet bagest i artiklen. 

Artiklen blev i juni 1995 bragt i tidsskriftet Bibliotek for Læger.

Find artiklen her.Psykiatriens historie
Artiklen " De sindssyges Paradis - træk fra psykiatriens historie" af fagbibliotekar Elizabeth Oksholt giver bl.a. en oversigt over psykiatriens historie i det 19. og 20. århundrede i Europa. Artiklen beskriver også teorier om sammenhæng mellem fysik og personlighed - teorier som eksisterede helt op til første tredjedel af det tyvende århundrede.

Find artiklen her
Hospital i skudlinjen - Sct. Hans Hospital flytter til Roskilde
Belejringen af København og bombningen af hovedstaden i 1807 fik omfattende konsekvenser for Sct. Hans Hospitals fremtid. Så omfattende at hospitalet flyttede til Roskilde. I artiklen fortælles om planerne for et nyt psykiatrisk hospital i begyndelsen af 1800-tallet.

Artiklen er skrevet af museumskonsulent Anne Dorthe Suderbo og blev bragt i Personalhistorisk Tidsskrift 2007:2. Samfundet for dansk genealogi og Personalhistorie har velvilligt givet tilladelse til, at artiklen kan bringes her på hjemmesiden.

Find artiklen her
Redaktør