Ventilationsløsning vinder Danish Design Award

NOTECH har udviklet et helhedsorienteret og naturligt ventilationsprincip, der kan absorbere både fugt og lugte på bæredygtigvis ved hjælp af naturlige ressourcer og materialer.

NOTECH er en ventilationsløsning designet til skoler, baseret på naturligt lys, naturlig ventilation og naturlige materialer.

Indeklimamæssigt viser projektresultaterne, at både NOTECH løsningen og mekanisk ventilation kan overholde de gældende krav i bygningsreglementet, når det gælder CO2-niveau, temperaturer, relativ luftfugtighed og støj.

Energimæssigt viser NOTECH-løsningen, at der er et mindre energiforbrug både til installation og drift samt i forhold til et konventionelt mekanisk ventilationsanlæg.

Installationsomkostninger for NOTECH-løsningen er 65% billigere end for det mekaniske ventilationssystem. Energiforbrug til drift viste, at NOTECH-løsningen kan reducere energiforbruget til opvarmning med 51%.

Juryen siger
Det indbyggede ventilationssystem er meget interessant. NOTECH har udviklet et helhedsorienteret og naturligt ventilationsprincip, der kan absorbere både fugt og lugte på bæredygtigvis ved hjælp af naturlige ressourcer og materialer. Børn lærer, spiser og leger i deres klasselokaler, så lugten kan være ganske ram. Dette system understøtter indlæringen ved at forbedre den naturlige ventilation. Derudover er det værd at fremhæve, at dette system kan anvendes ved nybyg og renovering, så den eksisterende bygningsarkitektur kan bevares.

Deltagere i projektet
Carlo Volf, Teknologisk Institut, BUILD - Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet har samarbejdet om projektet.​

​ Læs mere om nomineringen på Danish Design Awards hjemmeside​


Responsible editor