10 arrangementer på 10 dage: Skaber glæde hos alle - uanset hvordan man har det

​​De seneste 10 dage har både åbne og intensive afsnit samarbejdet med foreningen Håb i Psykiatrien om at arrangere koncerter og danseundervisning på afsnittene. Afsnittene har selv kunne booke arrangementerne, og det har været en stor succes.

Vent...

​- Jeg var egentlig ikke særlig motiveret, da vil skulle derover, men Sebastian var virkelig god til at få alle med, uanset hvordan de havde det, fortæller Mette, der er indlagt på afsnit 174 på Psykiatrisk Center Glostrup.


Sebastian Kahr Rasmussen er en af dem, der har været med til at bringe glæde og smil frem på flere afsnit i psykiatrien de seneste 10 dage. Han er uddannet inden for dans og koreografi og underviser i det, og den erfaring er han glad for at få lov at bruge i psykiatrien.

- Jeg mener at dansen kan gøre en forskel for os alle. Når vi mødes gennem dansen, får vi muligheden for at være hele mennesker. Bevægelserne og musikken skaber et rum, hvor der er plads til latter, plads til at være sårbar og plads til at opdage evner og nye sider af en selv. Vi arbejder med kropsligt fokus og fornemmelser af frihed og måske genkender vi os selv i den andens bevægelser. Og måske danser vi et rum frem, hvor ingen helt kan være alene, fortæller Sebastian Kahr Rasmussen.


Sebastian Kahr Rasmussen under sin optræden i gymnastiksalen på PC Glostrup.

Meningsgivende koncerter i Nordsjælland

På PC Nordsjælland gav sangeren Thomas Tang onsdag den 26. maj to minikoncerter for patienterne på de intensive afsnit 2320 og 2421 i Hillerød. Koncerterne var velbesøgte og der var mange smil og klap undervejs, lyder meldingen efter koncerterne.

- Det gav en rigtig god stemning i afsnittet, fortæller Cecilie, der er patient.

Thomas Tang kom med sine egne sange, og for ham giver det mening at optræde i psykiatrien, bl.a. fordi hans egen mor har arbejdet i psykiatrien i mange år.

– Jeg har hørt på min mor, når hun har grædt og grint efter arbejdet, og når hun har fortalt om, når nogen er kommet ud på den anden side - den taknemmelighed er så givende, siger Thomas Tang og fortsætter:

- Det er sådan et sted, hvor det kunne være dejligt at komme og give noget håb og noget glæde. Jeg kommer med mine egne sange, noget jeg har lavet, noget jeg giver noget af og det giver mening for mig.  

Ud over Thomas Tang har sangeren Stephanie Meincke også givet koncert forskellige steder i psykiatrien de seneste 10 dage. Thomas, Stephanie og Sebastian har ud over Nordsjælland og Glostrup også besøgt afsnit på Psykiatrisk Center København, Ballerup og Amager i denne omgang. 

Thomas Tang spillede numre fra albummet 'Råt For Usødet'


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor